Nyhetene som kom denne uken om terroren og skytingen under Oslo Pride sommeren 2022 kan vekke vonde tanker og traumer fra angrepet og tiden etter – uansett hvor nært vi var da det skjedde, og uansett hvordan det går med oss nå.

Nyhetene vi har lest denne uken om Etterretningstjenestens agent, og om alle uklarhetene rundt dette og hva PST og Oslo-politiet hadde av informasjon i forkant av terroren 25. juni er svært vanskelig å forholde seg til.

FRI Oslo og Viken krever svar, og vi stiller oss bak festivalen vår sitt krav om at 25. juni-utvalget må gå inn og ser nærmere på hva som skjedde i forkant av festivalen i fjor sommer.

Mange opplever nok denne ukens nyheter både sterkt og nært. Vi i FRI Oslo og Viken vil at våre medlemmer og venner skal vite at vi nå krever gode svar på hva som skjedde. Vi krever svar på om PST, e-tjenesten og politiet «fant hverandre» godt nok.

Og vi ønsker oss mer åpenhet. For vi tror på at åpenhet gir trygghet.

Engasjer deg og finn fellesskap

Kjenner du på utrygghet eller angst i forbindelse med dette, ikke nøl med å ta kontakt med oss i FRI Oslo og Viken eller en av våre mange aktivitetsgrupper.

Vi håper samtidig at folk kjenner et behov for å engasjere seg nå. Enten som medlem i FRI eller i en annen skeiv organisasjon.

Hos oss i FRI Oslo og Viken kan du finne fellesskap. Du kan være med å lage pride lokalt der du bor – som er viktigere nå i 2023 enn noen sinne – eller som deltaker eller frivillig i en av våre mange aktivitetsgrupper.

Du kan også melde deg som Regnbeuvenn-frivillig, enten som telefonvenn eller som besøksvenn (besøksvenn eksisterer kun i Oslo per tid).

Vi håper at folk finner hverandre og de skeive fellesskapene som eksisterer. Det ligger mye god medisin i fellesskapene som det skeive miljøet og de skeive organisasjonene lager sammen og hver for seg.

Trenger du noen å snakke med her og nå?

Eller er du bekymret for noen?
Ta kontakt med Oslo kommunes kriseteam, telefon 23 48 70 90.
Mental helses døgnåpne hjelpetelefon har telefonnummer 116 123.
Om du foretrekker å skrive fremfor å snakke kan du besøke sidetmedord.no
Kirkens SOS er også døgnåpen og kan ringes på 22 40 00 40.

Ta vare på deg selv og alle som er rundt deg.