Tekst fra antologien ‘1001 grunner til ikke å komme ut… + den ene jeg forsto’

Etter å vært skilt i 4 år, følte jeg meg klar for ny kjæreste. Jeg hadde ikke hatt en date på 32 år. Nå blir det lett å finne noen, tenkte jeg, siden det finnes nettsider for slik. Det første spørsmålet jeg fikk på nettsiden var «Er du interessert i menn eller kvinner”?

I hvert fall ikke menn, skjønte jeg.

Jeg befant meg langt nord i landet, langt fra familien og tidligere venner. Nå var min sjanse til å endelig undersøke denne tiltrekningen jeg har hatt for kvinner i hele mitt liv. Alle små-crushene. Alle hadde det slik som meg, trodde jeg, at de var tiltrukket begge kjønn, men nå skjønner jeg at dette ikke stemmer.

Jeg så for meg at alle befant seg på en skala fra 1-10, hvor 1 var heterofil og 10 var homofil. For det meste i mitt liv befant jeg meg mellom 3-5, men nå skjønte jeg at jeg hadde vippet over til de høyere tallene, kanskje 7-9? En kvinnelig kjæreste ville jeg ha.

«Det er aldri for sent» er mitt livsmotto, og det gjaldt også nå. Jeg var 60 år.

Selv om jeg synes det var skummelt, la jeg ut en annonse. Etter noen dager hørte jeg fra ei i samme by og vi møttes. Det var ikke “love at first sight,” men etter hvert ble vi utrolig glad i hverandre. Det føltes helt riktig ut. Vi var åpne og ærlige med hverandre om alle ting og jeg var endelig ærlig med meg selv. Det var absolutt ingen følelse av skam eller flauhet. Det var bare deilig.

Å, så lenge jeg hadde ventet!

Da jeg fortalte min familie og mine venner, var alle utrolig glade på mine vegne. Mye mer enn jeg hadde forventet. Merkelig nok, hadde jeg ikke følt at jeg var inne i et skap før jeg kom ut av det.

For en lettelse det var å være ærlig med meg selv. Og så deilig det var å ha et forhold med en skjønn kvinne.

Endelig.

Deltaker 9

Illustrasjon. Sterkere med deg - Rosa trekant, FRI-logo og 24 ulike flagg med identitesmarkører i bakgrunn.

Denne teksten er fra antologien ‘1001 grunner til ikke å komme ut… + den ene jeg forsto’, som ble samlet inn på arrangementet med samme tittel, som aktivitetsgruppa Late Bloomer Ladies i FRI Oslo og Viken arrangerte på Pride House mandag 26. juni under Oslo Pride 2023.

I arrangementet ønsket LBL velkommen til en åpen samtale og en kreativ workshop om å komme ut sent i livet. Med arrangementet ønsket LBL å sette Late Bloomere på kartet og lage denne antologien som nå foreligger.