Tekst fra antologien ‘1001 grunner til ikke å komme ut… + den ene jeg forsto’

Livet mitt har føltes som et stykke drivved hvor jeg har drevet rundt med strømmen – blitt med – latt meg styre av andres fordommer og min egen frykt.

Hvor «tryggheten» har vært den dominerende følelsen som fikk bestemme. Vært redd for å gjøre opprør i frykt for å drukne -bli dratt ned i en malstrøm av «feile» følelser bli alene med meg selv, forlatt og ensom.

Det ble uungåelig malstrømmen tok meg, det ble en karusell av følelser. Det viste seg at malstrømmen var ingenting å frykte for der så jeg speilbilde i vannet. Der så jeg først et ansikt med øyne fylt med sinne over tapt frihet. Styrken kommer i det jeg får tak i meg selv på ny.

Jeg begynner å møte blikket i speilbildet og holder fast ved det. Jeg tar blikket i speilbildet på alvor som nå forteller: nå er det DU og bare DU som bestemmer hvordan du ønsker å leve fremover.

Deltaker 18

Illustrasjon. Sterkere med deg - Rosa trekant, FRI-logo og 24 ulike flagg med identitesmarkører i bakgrunn.

Denne teksten er fra antologien ‘1001 grunner til ikke å komme ut… + den ene jeg forsto’, som ble samlet inn på arrangementet med samme tittel, som aktivitetsgruppa Late Bloomer Ladies i FRI Oslo og Viken arrangerte på Pride House mandag 26. juni under Oslo Pride 2023.

I arrangementet ønsket LBL velkommen til en åpen samtale og en kreativ workshop om å komme ut sent i livet. Med arrangementet ønsket LBL å sette Late Bloomere på kartet og lage denne antologien som nå foreligger.