Bildetekst: – Vi håper vi ser så mange som mulig på lørdag og ønsker både frivilligfaddere og deltakere velkommen, sier Zakariah Holm, styreleder i Skeivt studentforum. Foto: Privat. 

Ønsker faddere og deltakere velkommen til Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 27. august 2022.

Felles pressemelding 26.08.2022 om Skeiv fadderdag 2022 fra Skeivt studentforum, fylkeslagene til Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og FRI i Oslo og Viken, samt PKI – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens.

Vi er superklare for Skeiv fadderdag, programmet er klart og det er godt med påmeldte til arrangementet. Men det er selvsagt plass til enda fler folk, og så vil vi veldig gjerne ha med noen flere frivillige med som faddere, sier Zakariah Holm, styreleder i Skeivt studentforum. 

Det er i år 7 gang fadderdagen arrangeres ved studiestart i Oslo. 

Skeiv Fadderdag er så fint og viktig syns jeg, ikke bare for nye studenter men også for andre som er nye i hovedstaden. Byen vår kan jo være stor og skummel for enhver,  sier styremedlem i Skeiv Verden Oslo og Viken, Tina Mariama Schanche Sarr.

Organisasjonene som sammen lager Skeiv fadderdag i 2022 er, i tillegg til Skeivt studentforum og Skeiv Verden, fylkeslagene til Skeiv Ungdom og FRI i Oslo og Viken, samt og PKI – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens.

Første del av dagen er rusfri for alle, det blir gratis mat og gøy bli-kjent-opplegg, som vi har hatt gode erfaringer med fra tidligere. Så, på kvelden lager vi rusfri filmkveld for alle som har lyst til å bli med på det, sier Tristan, leder i Skeiv Ungdom Oslo og Viken. 

Og for folk som har lyst til å gå ut sammen, på en liten skeiv pub-til-pub runde, er det klart for en liten runde med introduksjon til de skeive utestedene i byen, forteller Jan Elisabeth Lindvik, politisk nestleder i FRI Oslo og Viken. 

Folk som ønsker å delta oppfordres til å “delta” på arrangementet på faceboook.

Meld deg som fadder!

Skeiv fadderdag 2022s første del foregår på Chateau Neuf på Majorstua (Slemdalsveien nummer 15). På Chateau Neuf starter fadderdagen i biblioteket og naborom i 2. etasje.

Vi gleder oss veldig mye til hele dagen og kvelden, sier Isak Bradley, leder i PKI – – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens. og legger til at det fremdeles er behov for flere faddere.

– Bli med som fadder da vel, og bli med på å arrangere noe som er ekstra fint og viktig, sier Bradley.

Alle faddere må registrere seg i forkant her – og som fadder møter du opp klokken 15:00 på lørdagen – 27. august, før arrangementet starter klokken 16:00. 

Programmet lørdag 27. august

Klokken 16:00 – fadderdagen starter
Klokken 16:15 – Velkomst og praktisk info fra arrangørene
Klokken 16:20 – Organisasjonene som står bak fadderdagen – SSF, Sku, Skv, FRI og PKI forteller om diverse fritidsaktiviteter og grupper som nye i Oslo kan delta på og engasjere seg i gjennom året.
Klokken 16:50 – Gruppeinndeling
Klokken 17:00 – Bli-kjent-gøy.
Klokken 18:30 – Mat.
Klokken 20.00 – Bar-til-bar-runde i det skeive Oslo ELLER alkoholfritt kveldsarrangement med filmvisning.

– Vi håper vi ser så mange som mulig på lørdag og ønsker med dette velkommen, avslutter Zakariah Holm, styreleder i Skeivt studentforum.