<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Fbli-med-den-forste-helgen-under-oslo-pride-2018%2F&width=450&layout=standard&action=like&size=large&show_faces=true&share=true&height=80&appId=445333698818943" width="450" height="80" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>
Oslo Pride 2018 starter fredag 22. juni med storslagen åpning av et helt nytt festivalområde på Youngstorget. Her samler vi Pride House og Pride Art under samme tak for aller første gang. 

I 2018 er FAMILIE tema for alle FRIs pridefestivaler. Pride – vår skeive stor-FAMILIE – samler oss fra nord til sør, skeive som streite. Vi går i parader sammen, samles rundt konserter, debatter og kunstutstillinger. Alt dette og mer er det klart for når Oslo Pride – vår ti dager lange markering av skeiv kjærlighet og mangfold – starter på fredag.

I Oslo som by, og Norge som land, lever mange skeive gode og trygge liv, men det er fremdeles utfordringer som må løses før alle i vår skeive familie kan leve livene sine åpent og trygt. Det setter vi fokus på under Oslo Pride.

Bli med den første helgen under Oslo Pride 2018!

Programmet for Pride House og Pride Art på Youngstorget består av over 80 – ÅTTI – ulike arrangement som det er gratis inngang på. Og slik starter festivalen vår:


Fredag 22. juni: 

Gjør deg klar for Pride Art og åpningsseremoni/vernissage for utstillingen SHAMELESS: Tale ved bl.a. Esben Esther Pirelli Benestad og konsert med Jenny Augusta, Pats Nichols og band. Les mer!


Lørdag 23. juni:

Lørdagen morgen er så Pride House-programmet i gang. Vi starter med fire lynforedrag:

10:00–10:20 ► Lesbisk, Homo, Bacon og Tomat, intro til terminologi 
10:30–10:50 ► Lhbt internasjonalt: Fremgang og tilbakeslag
11:00–11:20 ► Helsetilbudet for transpersoner på 1-2-3
11:30–11:50 ► 30 år med HIV – I gode og vonde dage
12:10-12:20 ► Skeiv i Sápmi og skeiv på Sametinget»

Åpningsdebatt

Lørdag ► 13:00
Åpningsdebatten «VI ER DIN FAMILIE», som ledes av Marie Simonsen, går av stabelen lørdag 23. juni klokken ett. Debatten tar tak i noen av de store familiepolitiske spørsmålene når  Tuva Moflag (AP), Grunde Kreken Almeland (Venstre), Heidi Nordby Lunde (Høyre) med flere, møtes til debatt!

Programmet for Pride House og Pride Art på Youngstorget består som nevnt av over 80 – ÅTTI – ulike arrangement som det er gratis inngang på.

I løpet av helgen og uka på Pride Art og Pride House på Youngstorget kan du delta på arrangement med håndballprofil Anja Edin, fotballspiller Freddy dos Santos, biskopen i Oslo, Kari Veiteberg og den verdenskjente bi-aktivisten, Robyn Ochs. Du kan møte skeive rettighetsaktivister fra hele verden, delta på Ibsen etter Mørkets frembrudd, prøve Queer Tango, se skeive filmer utvalgt av Oslo/Fusion og la deg utfordre av kunst laget av over 100 forskjellige skeive kunstnere + mye, MYE, mer! Og ja – alt dette er gratis.

 

Bli med den første helgen med Oslo Pride – besøk oss i det nye området på Youngstorget.


Åpningstider Youngstorget – helgen 22. juni – 24. juni 2018:

Fredag 22. juni – 18:00-23:00.
Lørdag 23. juni – 10:00 – 23:00.
Søndag 24. juni – 10:00 – 23:00.

 

 

Sjekk ut hele Oslo Pride-programmet her!

 

På Pride House i 2018 ønsker vi å snakke om våre skeive og mangfoldige familier, samtidig som vi ønsker å problematisere stereotypien om den biologiske kjernefamilien, gjennom diskusjoner om hva det egentlig er som konstituerer familier. Når vi har valgt familie som tema for årets Pride, er det også for å utfordre og utvide den tradisjonelle kjernefamilien og måten vi tenker familie på sånn at begrepet rommer flere av oss.

 

Familie som tema skal vi utforske, utvide og utfordre

Mer om familie som tema:
Vi vet at det finnes et hav av ulike familier der ute som lever gode, stolte liv; familier med bonusforeldre, to fedre med barn, single i felleskap, to kvinner med hund, transpersoner med barn, tre foreldre, felleshusholdninger, bonussøsken, flere voksne i en kjærlighetsrelasjon, mens det for noen kanskje er vennene som er den valgte familien og de som stiller opp.

Under hele festivalen ønsker vi også å vise frem alle de ulike familene som finnes, vise fram mangfoldet og løfte fram de ulike sakene som preger livene til mange av oss i 2018.

Sjekk ut programmet på www.oslopride.no/program og les mer om de politiske sakene – vi har fremdeles enveiåga.no.

 

Bli medlem!

Oslo Pride arrangeres og gjennomføres av frivilligheten i FRI.

Bli medlem i FRI Oslo og Akershus og støtt frivilligeten som drive Oslo Pride! Send en sms til nummer 2380 med kodeord «FRI + din epostadresse» i tekstfeltet.

 

Enveiågå.no

Sjekk ut kampanjesiden www.enveiågå.no, sett deg inn i sakene som er viktige for skeives liv, og delta på Oslo Pride 2018!

 

  1. «Tøffe gutter bruker ikke kjole». Om normbrytende barn.
  2. «Har du ikke barn? Hvorfor ikke!?». Om frivillig barnløshet.
  3. «Mor, far og barn. Punktum». Om utradisjonelle familieformer.
  4. «Det finnes ikke homofile i Tsjetsjenia». Om familieinnvandring.
  5. «Gamle homser elsker ikke». Om skeive eldre.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Fbli-med-den-forste-helgen-under-oslo-pride-2018%2F&width=450&layout=standard&action=like&size=large&show_faces=true&share=true&height=80&appId=445333698818943" width="450" height="80" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>