Endelig er vi her igjen. I ett år har vi forberedt oss. Gledet oss. Lagt planer. Frivilligheten har arbeidet tusenvis av timer for å bli klare: Nå starter Oslo Pride!

Hele byen vår, hele Norge og andre langveisfarende er invitert. Skeive som streite. Oslo Pride 2019 er nå endelig i gang igjen.

Festivalens første helg åpner Pride Arts kunstutstilling og det politiske verkstedet Pride House. Youngstorget er arenaen, og det er gratis inngang for alle.

Bak kunsten, kulturen, debattene og foredragene står hele det skeive miljøet i hovedstaden, og mange av våre allierte. 

”I Fought – Therefore I am” heter Pride Arts salgsutstilling i år. Vi håper folk lar seg inspirerer og utfordre: 600 kunstverk av 115 kjente og ukjente skeive kunstnere, med bakgrunn fra 25 ulike nasjoner, viser sin kunst i utstillingen. Pride Art byr i tillegg på en rekke skeive kulturopplevelser. Kanskje går du hjem som lykkelig eier av et skeivt kunstverk også?

Pride House-programmet er fullstappet av foredrag, debatter, workshops og mye skeiv kultur. Det er klart for alt fra litteraturfestival, til stand-up-show og barnas dag. Det er klart for allsang og gjensyn med viktige kampsanger fra 70- og 80-tallet. Og hvordan så paraden ut før? “Homotoget i bilder” viser deg det. I tillegg utforskes pride-temaet historie i flere ulike arrangement: Vi har en historie verdt å kjempe for!

Utforsk programmet, og legg turen innom et arrangement eller ti den første helgen med pride i Oslo (Pride Park i Spikersuppa åpner onsdag 19. juni, og paraden går av stabelen lørdag 22. juni).

Tusenvis av frivillige arbeidstimer er lagt ned for å gi alle besøkende av festivalen vår unike opplevelser. Så når du deltar, for du skal vel delta (?), smil til og sett pris på alle som jobber frivillig.

Endelig er vi her igjen.
Endelig er det igjen tid for PRIDE i Oslo! 

Slik ser Pride House og Pride Art på Youngstorget ut fredag morgen, 14. juni 2019: