Skeiv solidaritetsmarkering på Rådhusplassen

English Below
De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19:30. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet.
Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag.
Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.
I en uttalelse som ble sendt ut tidligere søndag ettermiddag står det:
«Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.»
På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen.
Alle er hjertelig velkomne.
Politiet har gitt tillatelse til arrangementet og står for sikkerheten på Rådhusplassen. Oslo Kommune har lagt til rette for arrangementet, som vil være universelt utformet og rusfritt.
Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst.
Markeringen blir tegnspråktolket.
Mer informasjon følger!

English:
The queer organisations are inviting everyone to a gathering for solidarity at the City Hall Square, Monday at 19:30. Love and diversity are to be celebrated, not threatened into silence.
The event at City Hall Square will take place because the queer movement needs to gather and to show that we are standing together after the tragic events the night before Saturday. The event will take place on the 27th of June, the anniversary of the Stonewall uprising, which is considered the beginning of the Pride movement.
A statement released earlier on Sunday states that:
«The queer movement houses everyone. We fight for the rights our neighbours, fellow students, parents, children, and friends have to lead full lives of dignity and safety. We fight for a society in which the ideals we put forth become reality. We have a choice in how to respond to this attack. We have a common and individual responsibility to fight homophobia, transphobia, biphobia, and ableism. We encourage everyone to seek out and nurture our common spaces, and to strengthen those communities that provide unity, which is and will continue to be important in the future.»
At this event, the queer organisations will make appeals. There will be a minute of silence. There will be artists representing the movement.
Everyone is welcome.
The police will allow this event to take place, and are responsible for security at the City Hall Square. Oslo Municipality will facilitate the event, which will be accessible and free of alcohol and other substances.
Anyone who wishes to attend, is encouraged to bring any slogan posters, flags, and colours they would have brought to the parade that was cancelled.
The event will be sign language interpreted (in Norwegian).

Grimstad Pride

 

Vi skal arrangere Grimstads første Pride 30.juni – 2.juli 2022, og det blir et historisk arrangement.

Vi skal feire mangfold og kjærlighet i vår fine sørlandsby! Pride representerer respekt, toleranse, likeverd, fellesskap, solidaritet, samhold og frihet til å definere egen identitet, kjærlighet og seksualitet. Arrangementet vårt er et bidrag til arbeidet for en fremtid uten diskriminering og står i tråd med de overnevnte verdiene.


Program:

 

Torsdag 30.juni

19:00 – 20:30 Foredrag med Amal Aden fra EQality – “Hyllest til kjærligheten” på Apotekergaarden
Les mer HER!

Lørdag 2.juli

Fredag 1.juni

19:30 – 20:30 Velkommen til mangfoldsmesse i Grimstad Kirke!
Som en del av Grimstad Pride inviterer vi sammen med Grimstad Menighet til mangfoldsmesse

Les mer HER

Lørdag 2.juli

12:30 – 14:00 Grimstad Pride: Kids

I samarbeid med Grimstad min by og Smud Grimstad inviterer vi til ansiktsmaling og dekorasjon av handlenett med kjærlighet som tema.

Les mer HER!

15:00 – 18:00 Grimstad Pride: Parade & Show

Engasjer deg og bli med på feiringen. Vi inviterer alle, skeive, streite, venner, familie og støttespillere til å stå opp for kjærligheten og bli med i parade gjennom Grimstad sentrum!

Les mer HER!

 

20:00 – 23:00 Grimstad Pride: Drag Night!

Vi fortsetter feiringen av mangfold og kjærlighet! Grimstad Pride vil derfor inviterer deg til en helaften med glitter og glam!

Billetter kan kjøpes HER!

Les mer HER!

 

23:30 – 02:30 Grimstad Pride: After Party

Vi avslutter Grimstad Pride med After Party i samarbeid med Åbenbar og Apotekergaarden! 

Les mer HER!

 

Prosess visning av Carl Aquilizan og Panelsamtale om om kjønnsnormer og kjønnsroller i kunsten

Velkommen til prosess visning av “Blooming”, der Carl Aquilizan deler av sin kunstneriske prosess. Etter visningen leder han en panelsamtale som en del av TekstLabs program Kunst som politikk. I seminar­ serien Kunst som politikk reflekterer de unge over tema som er direkte koplet til egne forestillinger eller er relevante for dem.

I denne visningen skal Frid Ding, tidligere TekstLab Unge stemmer og TekstLabs nyeste Inkubator kunstner, og Elias Elvegaard fra TekstLab Unge Stemmer delta. I Inkubator har Carl siden våren 2021 jobbet med «Flower boy». Carl har gjennom forestillingen “Flowerboy” utforsket kjønnsnormer fra et perspektiv av å vokse oppmellom vestlig og asiatisk kultur. Erfaringer om hvordan maskulinitet og femininitet blir ansett i vestlig og asiatisk kultur, der kjønnsnormer og -idealer, er bakgrunnen for arbeidet. Carl har hatt veiledning av Huy Le Vo, Shanti Brahmachari og Hanna Filomen Mjåvatn. Prosjektet “Blooming” er en videreføring av “Flowerboy”, og utvikles sammen med andre dansekunstnere.

Etter visningen vil det bli en panelsamtale om kjønnsnormer og kjønnsroller i kunsten. Panelsamtalen er en del av TekstLabs program Kunst som politikk. I dette programmet knyttes aktuelle prosjekter til identitet og det personlige i kunsten og møtes i en samtale om å se – og å ikke se seg selv i kunsten. Hva innebærer det å ta et oppgjør med den normative forståelsen for hva en kan være og gjøre?

Paneldebatten ledes av Carl og her kan dere høre om erfaringer om hvordan samfunnets kjønnsnormer og forventninger har formet dem og hvordan de jobber med kjønnstematikk i deres kunstneriske arbeid. Vjolla Emiri, Miki Gebrelul og Mabell Holand deltar i panelsamtalen.

Foto: Antero Hein

Väninnor – berättelser från garderoben

I samarbeid med Oslo Pride, FRI og Oslo/Fusion viser Vega dokumentaren VÄNINNOR – BERÄTTELSER FRÅN GARDEROBEN onsdag 22. juni klokken 18:00.

Etter visningen blir det Q & A med regissørene Sander C. Neant Falk & Nina Bergström. Moderator er Janne Bromseth fra FRI Oslo og Viken.

De er fem kvinner i alderen 60 til 85 og de er lesbiske. De har levd med frykten for å være annerledes og med risiko for å bli avvist av venner, slektninger og kollegaer. I årevis har de skjult følelsene sine, og levd et dobbeltliv i hverdagen. Ingen av dem har noen gang snakket om sin homoseksualitet, ikke engang med sine nærmeste. Med sterk tilstedeværelse og eksplosivitet forteller de fem kvinnene om sine liv og om sin forbudte kjærlighet.

Tidsriktig musikk, presseklipp, arkivbilder og private fotografier illustrerer historiene deres i denne varme dokumentaren. VÄNINNOR – BERÄTTELSER FRÅN GARDEROBEN ble hyllet av kritikere da den hadde premiere på midten av 90-tallet, men har siden den gang vært utilgjengelig for publikum. Nå er endelig filmen digitalisert og kan ta tilbake den plassen i skeiv historie den fortjener.

OM FILMEN:
Tittel: Väninnor – berättelser från garderoben
Regi: Sander C. Neant Falk & Nina Bergström
År: 1996
Land: Sverige
Språk: svenska
Lengde: 53 min
Väninnor – Berättelser från garderoben er digitalisert med støtte fra Svenska Filminstitutet

Finn veien via facebook-arrangementet!

 

Pride Square!

Parade avlyst – Oslo Pride 2022.

Pride Square på Youngstorget – scenekunst, kultur, minipride og Pride Square Ung.

Varer fra lørdag 18. juni til og med lørdag 25. juni.
Alle dager kl. 12:00 – 23:00
MiniPride kl. 12:00 – 17:00
Ungdomsområdet 17:00 – 23:00

Alt om Pride Square! 

X
X