«All the Beauty and the Bloodshed (2022)» av Laura Poitras

tir23mai17:30tir20:00«All the Beauty and the Bloodshed (2022)» av Laura PoitrasFilmvisning i filmserien «Motstrøms»

Hva

Nasjonalmuseet inviterer til filmvisning:

I dokumentaren «All the Beauty & the Bloodshed» følger regissør Laura Poitras en av verdens mest anerkjente fotokunstnere, Nan Goldin, i kampen for å ansvarliggjøre legemiddelselskapene i forbindelse med den pågående opioid-krisen i USA.

Filmen vises i forbindelse med museets utstilling Louise Bourgeois. Imaginære samtaler. I utstillingen kan du oppleve Nan Goldins legendariske slide-show The Ballad of Sexual Dependency.  I sin innledning vil Andrea Kroksnes, seniorkurator i Nasjonalmuseet, fortelle om koblingen mellom filmen, The Ballad og møte mellom Nan Goldin og Louise Bourgeois.

Nan Goldin har siden 1980-tallet blitt kjent for sine svært personlige og selvbiografiske fotografier av venner i homofile transvestittmiljøer, samt den amerikanske AIDS-krisen. Etter at hun selv ble avhengig av OxyContin, et lovlig preparat utskrevet for smerter, har Goldin kjempet en innbitt kamp mot Purdue Pharma ved blant annet å arrangere større demonstrasjoner utenfor museer eierne i Sackler-familien donerer større summer til.

I dokumentaren vever Laura Poitras sammen stillbilder, arkivmateriale og intime portrettintervjuer for å vise en kunstner og et kunstnerskap som igjennom et liv har kjempet mot sosiale normer, stigmaer og makten som råder.

«All the Beauty & the Bloodshed» vant gulløven under Filmfestivalen i Venezia i 2022 og er nominert til en Oscar for årets dokumentarfilm.

Om regissøren  

Laura Poitras har vunnet en rekke priser for dokumentarene sine, blant annet den Oscar-belønte dokumentaren «Citizenfour» (2014) og oppfølgenren «Risk» (2016) om Julian Assange. Den amerikanske regissøren er og kjent for «My Country, My Country» (2006) som ble Oscarnominert til beste dokumentar film i 2006.

Motstrøms 

Visningen er en del av Motstrøms, en filmserie der Nasjonalmuseet viser filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. Her kan du oppleve både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm.

Tid

23. mai 2023 17:30 - 20:00(GMT+02:00)