Åpent seminar: Hvordan går vi videre etter rettsaken?

tir27feb17:00tir20:30Åpent seminar: Hvordan går vi videre etter rettsaken?

Hva

Støttegruppa 25. juni inviterer til seminar tirsdag 27. februar 2024 i Oslo.

Alle interesserte, berørte, fornærmede, nærstående og etterlatte etter terroren er hjertelig velkomne. Det blir også mulig å delta digitalt.

Dette er tredje og siste seminar i forberedelsene til rettssaken mot Zaniar Matapour, som starter i Oslo tingrett 12. mars. Matapour står tiltalt for grov terror med 30 års strafferamme.

Tidspunkt: 17:00 – 20:30.
PROGRAM:
* Kriminalomsorgen gir oss en innføring i forvaringspraksis, og hvordan de kommuniserer med de fornærmede i perioden gjerningsmannen soner straffen sin.
* Ressurssenteret for kriminalitetsutsatte vil fortelle om sitt arbeid og hvilke ressurser de kan tilby.
Deretter blir det panelsamtale med mulighet til å stille spørsmål fra salen. Paneldeltakerne er:
* Lisbeth Kristine Røyneland, leder i Støttegruppa 22. juli, vil dele erfaringer fra deres arbeid.
* Dr. Pia Therese Jansen, leder for 25. juni-utvalget, vil snakke om etterretningsarbeid, sikkerhetspolitikk og kontraterror.
* Martine Aurdal, politisk kommentator i Dagbladet, skal dekke saken mot Matapour. Hun vil snakke om sin rolle og hvilket arbeid hun gjør før, under og etter rettssaken.
* Vår egen Espen Evjenth, leder for Støttegruppa 25. juni og overlevende, deltar i panelet.
* Det jobbes også med å få inn en advokat med erfaring fra terrorsaker som kan forklare hvilken betydning dommen vil ha, og hvordan man tolker det som står i den.
Dette er også en møteplass for alle som er rammet på forskjellige måter: de som var i og ved London Pub og Per på Hjørnet, deres familier og nære relasjoner, og de som på andre måter ble involvert i eller berørt av hendelsene. Her vil du ha mulighet til å komme i kontakt med andre som er rammet på samme måte som deg.

PRAKTISK INFORMASJON:
Påmelding til deltakelse@tjuefemtejuni.no.
Arrangementet er gratis og alkoholfritt.
Rebel er tilrettelagt med heis og HC-toaletter.
Det blir servert mat og lett bevertning som kaffe, te og brus. Har du allergier eller dietter, meld fra om det når du melder deg på.
Vil du delta digitalt? Meld fra når du melder deg på.
Vi benytter oss av sikkerhetstjenester som vi har fått gode tilbakemeldinger på og som brukes av Oslo Pride. Det blir sjekk av vesker og bagger ved inngang.

Tid

27. feb 2024 17:00 - 20:30(GMT+02:00)