Den skeive boka i mitt liv

tir21juni19:00tir20:00Den skeive boka i mitt livHvilken bok har betydd mest for meg som skeiv?

Hva

GERD BRANTENBERG // MORTEN HEGSETH // CARL MARTIN EGGESBØ // SILJE NORDNES – I SAMTALE på Deichman Bjørvika 21. juni klokken 19:00.

“Et språk som satte ord på alle følelsene før jeg hadde fortalt en levende sjel at jeg var lesbisk!”

Slik beskriver forfatter Gerd Brantenberg sitt møte med den skeive boka i hennes liv. Hva kan vi bruke litteraturen til? Hva betyr det å finne gjenkjennelse i en bok?

Brantenberg får selskap av programleder og journalist Morten Hegseth og skuespiller Carl Martin Eggesbø. De har alle tre med seg den skeive boka som skapte mest glede, tårer eller satte ord på noe de trodde det ikke fantes språk for.

I panelet:
I 1973 debuterte Gerd Brantenberg med den nå ikoniske romanen ‘Opp alle jordens homofile’, om å være “skjult” homo på 60-tallet. Senere kom ‘Egalias døtre’, Brantenbergs mest leste bok, hvor kjønnsrollene er snudd på hodet. Brantenberg er en velkjent aktivist og har vunnet en rekke kulturpriser.

Morten Hegseth er en av Norges aller største podkastere, og er også kjent som programleder for Love Island og Gullruten. I 2019 vant han Skamløsprisen for serien ‘Homoterapi’, et viktig bidrag til kampen mot
konverteringsterapi.

Først ble han verdenskjent som Eskild i NRK-serien SKAM, men siden har han imponert både på det store lerretet og på scenen. Carl Martin Eggesbø har spilt i blant annet storfilmen Slaget om Narvik’, og er i dag ansatt ved Trøndelag teater.

Samtalen ledes av journalist Silje Nordnes.

BILLETTER

Billettene blir tilgjengelig tirsdag 14. juni, kl. 08.00. Bestill her: https://deichman.hoopla.no/sales/1179342326
Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett.
Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart.
Dørene åpner 15 minutter før.

 

Tid

(Tirsdag) 19:00 - 20:00(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Deichman Bjørvika

Anne-Cath, Vestlys plass 1, 0150 Oslo

Other Events

Finn fram - via google maps