Hva skulle vi ønske andre visste om det å være regnbuefamilie?

ons26juni16:00Hva skulle vi ønske andre visste om det å være regnbuefamilie?

Hva

I denne workshopen inviterer Likestillingssenteret og Fri Oslo og Viken regnbuefamilier til å dele sine erfaringer med å være nettopp regnbuefamilier i møte med barnehage, skole, helsevesen, andre offentlige tjenester og etater.

De senere årene har vært preget av en stadig mer polarisert debatt knyttet til blant annet undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfold og skolens deltagelse i Pride. For flere skeive foreldre har dette ledet til en bekymring for hvordan egne barn blir møtt i blant annet skole og barnehage. Andre har støtt på utfordringer for eksempel knyttet til det å få juridiske rettigheter til barna våre. Dette er eksempler på erfaringer vi ønsker å få frem under dette møtet. Publikum oppfordres til å dele sine erfaringer.
Gjennom samtalen ønsker vi å sammen reflektere rundt hvilke behov vi har, hvilke verktøy vi kan bruke, og hva vi kan utvikle for å sikre likestilling for alle barn og foreldre.
Mens foreldre snakker om sine erfaringer, inviterer vi barna til å tegne sine familier og fortelle om hva de skulle ønske deres barnehage og skoler skulle visst om å være en del av en regnbuefamilie.

Samtalen vil brukes som en pilotstudie for å utvikle verktøy for likeverdige offentlige tjenester for regnbuefamilier.
Workshopen ledes av Silje Mathisen fra Likestillingssenteret og Karine Dybvik fra FRI Oslo og Viken, og finner sted i møterommet Skjelderup i Legenes Hus.

Onsdag 26. juni 202, klokke 16:00
På Pride House, Oslo Pride – i Legenes hus kurs- og konferansesenter, Oslo.
Åpent for alle – gratis inngang.

Velkommen!

Tid

26. juni 2024 16:00(GMT+02:00)