KIYOSHI YAMAMOTO: MAS, QUE NADA (LET’S RUN AWAY)

lør22juni20:30lør23:59KIYOSHI YAMAMOTO: MAS, QUE NADA (LET’S RUN AWAY)Performance på MUNCH

Hva

Bli med på en sanselig midtsommerkveld fylt med brasiliansk musikk, dans og fabelaktige kostymer i Kiyoshi Yamamotos nye performance.

18-årsgrense
20:30: Dørene åpner. De 100 første oppmøtte får et kunstverk ved inngangen.
21:00: Arrangementstart.
22:00: Festen fortsetter!

Kiyoshi Yamamoto vårens kunstner i MUNCHs performance-satsning. Tekstiler og farger er sentrale elementer i Yamamotos kunstneriske praksis. Hans nye verk har tittelen MAS, QUE NADA (Let’s run away) og henter inspirasjon fra Edvard Munch-motivene Madonna og Livets Dans. Store fargerike kostymer sydd av gjenbrukte materialer, brasiliansk musikk og dansen quadrilha knyttes sammen med myter om solen og månen fra urbefolkningen i Amazonas, St.Hans- og Pride feiringer. Yamamoto utforsker sanselige opplevelser, identitet og kultur gjennom performance. Kunstneren spør: «Hva definerer vi som «fremmed» og hvordan kan vi sammen motvirke opplevelsen av fremmedgjøring?»
Etter performancen glir kvelden over i en fest med DJs og bar.

Kiyoshi Yamamoto (f. 1982) bor og arbeider i Bergen, og er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Escola de Belas Artes i Rio de Janeiro og Central Saint Martins i London. Yamamoto jobber med tekstil, skulptur og performance, og undersøker temaer knyttet til identitet, tilhørighet, eksistens og politikk. Han har hatt separatutstillinger ved visningssteder som Kunstnerforbundet, Trøndelag senter for samtidskunst, Trafo Kunsthall, Rohsska Museet, KUBE Museum i Ålesund og Hå Gamle Prestegård. Arbeidene hans er kjøpt inn av, blant annet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Kode Kunstmuseum, Den Norske Ambassade i Brasilia, Oslo kommune og Bergen kommune. Han er lektor ved Fakultetet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen med fordypning i Farge og gjestelærer ved Kunsthøgskolen i Oslo, Kunstakademiet i Tromsø og Sámi allaskuvla/Samisk høgskole i Kautokeino.

Tid

22. juni 2024 20:30 - 23:59(GMT+02:00)