Lansering av PUST UT - Metodebok!

fre22okt11:00fre15:00Lansering av PUST UT - Metodebok!

Hva

Likestillingssenteret og FRI Oslo og Viken inviterer til lansering av PUST UT – Metodebok!

Likestillingssenteret har i samarbeid med FRI og Skeiv Kunnskap utviklet «PUST UT – en metodebok» og kurs for helsepersonell i å snakke om seksuell helse og skeiv seksualitet hos mennesker med utviklingshemming. Boken er finansiert med midler fra Stiftelsen DAM.
Vi inviterer med det til lansering av PUST UT-metodebok!
Finn veien via facebook-eventet!
Dato: 22.oktober
Kl: 11.00 – 15.00
Kurs i bruk av metodeboken fra 12.00 til 15.00*
Sted: Pilestredet, P.48, 0167 Oslo
OBS! Begrensede plasser – smittevern vil ivaretas
På påmeldingssiden vil du kunne melde deg på både lansering og kurs i bruk av metodeboken, samt finne detaljert program for kurset.
Å VÆRE SKEIV OG HA EN UTVIKLINGSHEMMING
Mennesker med utviklingshemming opplever ofte motstand i forhold til egen seksualitet. Som skeiv med en utviklingshemming opplever du ofte en dobbel stigmatisering, og blir både selvlysende og usynlig på en og samme tid. Forskningen viser at helsepersonell er usikre i å tematisere seksuell helse overfor tjenestemottaker. Det ønsker vi å endre på!
OM METODEBOKEN
Metodeboken er delt inn i to deler. Den første delen fokuserer på seksuell helse som en naturlig del av miljøarbeidet, mens del to har fokus på veiledning. Boken inneholder caseoppgaver, refleksjonsoppgaver, tips, mm. Under lanseringen vil det avholdes et kurs i anvendelse av boken, som etter endt kurs vil være gratis.
I den tilhørende nettressursen vil du finne utskriftsvennlige samtalehefter til gjennomføring av gruppe-, og individuelle samtaler. Her vil du også finne anbefalt lesing, diskusjons- og instruksjonsvideoer.
For eventuelle spørsmål kan du kontakte prosjektleder Carina Elisabeth Carlsen på e-post: carina@likestillingssenteret.no

Tid

22. okt 2021 11:00 - 15:00(GMT+02:00)