Lansering av Regnbuebesøk

tir07des12:00tir14:00Lansering av Regnbuebesøk

Hva

Velkommen til lansering av Regnbuebesøk – et besøksvenntilbud for lhbti+ personer og personer som lever med hiv.

Hva er Regnbuebesøk?
Regnbuebesøk er et nytt besøksvenntilbud i Oslo av, med og for lhbti+ personer og personer som lever med hiv, som kobler sammen frivillige med personer som av ulike årsaker ønsker å få en besøksvenn. Målet med tilbudet er å bidra til å minske isolasjon og ensomhet blant hos målgruppen gjennom å tilby regelmessig positiv sosial kontakt med en fast person. Vi vet at gode sosiale møteplasser for lhbti+ personer og personer som lever med hiv er svært viktig for den mentale helsen, men ikke alle har anledning til å delta på disse møteplassene av ulike grunner. Gjennom et slikt tilbud håper vi å tilby et alternativ til disse gjennom gode samtaler og opplevelser under trygge rammer.

Tilbudet er et samarbeid mellom fem organisasjoner; Skeiv Verden, Forbundet for Transpersoner i Norge, Den Norske Bamseklubben, Hiv Norge og FRI Oslo og Viken, som sammen også står bak Regnbuetelefonen.

Er du interessert i å bli frivillig besøksvenn eller har du lyst på en besøksvenn? Kanskje du kjenner noen du tenker dette kunne passet for, eller jobber du med mennesker? Da håper vi du vil ta turen. Følg med på www.regnbuevenn.no i tiden som kommer 🙂

Markeringen består av en offisiell åpning av tilbudet, før vi feirer med kake og kulturelt innslag:
– Statssekretær i Kulturdepartementet Gry Haugsbakken klipper snoren for tilbudet sammen med Oslos mangfoldsbyråd Rina Mariann Hansen.
– På lanseringen får vi også oppleve aktivist, forfatter og poet Mabell Holand [they/them] / [de/dem]. Holand var en av prosjektlederne bak web-serien «Black Representation» av Black History Month Norway, og er, blant mye annet, også aktuell med Salams nye dokumentar «Proud and loud».

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Finn veien via facebook-eventet.

Vi håper å se deg på lansering på Melahuset 7. desember klokken 12.00!

Tid

7. des 2021 12:00 - 14:00(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Melahuset

Mariboes gate 8

Other Events

Finn fram - via google maps