LAW - Skeiv ordhistorisk aften på Nasjonalbiblioteket

tor10mars18:00tor23:50LAW - Skeiv ordhistorisk aften på Nasjonalbiblioteket

Hva

LAW – Lesbians After Work går på foredrag for å lære mer om hvordan skeiv identitet og kjønnsidentitet har blitt omtalt og forstått gjennom tidene.
Billetter er tilgjengelige (gratis) fra 24. februar via nb.no.

LAW møtes på Kafé Å (på Nasjonalbiblioteket) i 6-tiden. Møt opp når som helst mellom 6 og ca. ti på 7. Foredraget starter kl. 7.

FInn fram til arrangementet på facebook for mer informasjon.

Dette arrangementet er en del av Nasjonalbibliotekets markering Skeivt Kulturår 2022, som inneholder blant annet en utstilling, arrangementer og seminarer. Arrangementet strømmes også på Facebook og nb.no.

____________________________

Skeiv ordhistorisk aftan: frå tvitoling til ikkje-binær (foredrag med Kristin Fridtun)

Korleis har skeive personar blitt oppfatta og omtala gjennom tidene? Omgrep som «homoseksualitet» og «transperson» er relativt nye, men det er slett ikkje nytt å forelske seg i same kjønn eller å oppleve og uttrykke kjønn annleis enn samfunnet forventar. Det er heller ikkje nytt å setje namn på dei av oss som er eller gjer slik. I dette foredraget skal filolog og forfattar Kristin Fridtun fortelje om bakgrunnen til nokre av orda og uttrykka som har vore nytta. Vi får høyre om folkelege seiemåtar, medisinske fagnemningar og frukter av skeiv språkaktivisme: Tvitolingar og homannsførkjer møter kontrærseksuelle og ikkje-binære

Tid

(Torsdag) 18:00 - 23:50(GMT+01:00)