Markering av Transminnedagen

lør20nov18:00lør21:00Markering av Transminnedagen

Hva

Velkommen til årets markering av Transminnedagen!

Markeringen starter på Eidsvolls plass kl 18:00, her blir det lys og appeller fra ulike organisasjoner. Liste over appellanter kommer. Denne delen av arrangementet varer i ca 45 minutter.

Deretter fortsettes markeringen av Transminnedagen på Frivillighetshuset på Tøyen kl 19:30 med velkomst, minnemarkering, panelsamtale og forhåpentligvis ett eller flere kulturelle innslag.

Panelsamtalen vil handle om følgende problemstilling: «Transfeminine får nesten all oppmerksomheten til media, men det er få transfeminine som engasjerer seg i de skeive organisasjonene. Hvorfor er det slik og hvordan kan vi engasjere flere i fremtiden?»

Panelet vil bestå av Stein Wolff Frydenlund, Luca Dalen Espseth og Eva Henriksen. Disse skal loses gjennom samtalen av Christine Jentoft, rådgiver i kjønnsmangfold i FRI, som har valgt samtalens tematikk fordi hun i mange år følte seg ensom som transkvinne i organisasjonene.

Mer om de flotte deltakerne:

Stein har vært transaktivist siden tidlig 2000-tallet både lokalt og internasjonalt. Hen har erfaring fra aktivisme gjennom Amnesty International, som medlem av styringskomiteen for Transgender Europe og har ledet Transpolitisk utvalg i LLH/FRI i perioden 2010-2016. Stein fokuserer hovedsakelig på situasjonen til ikke-binære, mangfold og interseksjonalitet.

Luca er mangeårig transaktivist som har jobbet i FRI og sittet i Skeiv Ungdoms sentralstyre. Han var også med å starte opp PKI der han nå er nestleder.
Luca har en mastergrad i tverrfaglige kjønnsstudier og er også utdannet lektor i biologi. For tiden jobber han på Pro Sentret og driver podcasten Trans Norge.

Eva er 28 år, sitter i sentralstyret til Skeiv Ungdom og er leder i Transpolitisk utvalg. Ved siden av dette studerer hun sosiologi. Eva har vært transfeminin hele livet, men kom ut som Eva i 2019.

Markeringen arrangeres av Skeiv Ungdom, Skeiv Ungdom Oslo og Viken, FRI, FRI Oslo og Viken, PION, Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens, Skeiv Verden, Garmeres, Skeivt Kristent Nettverk og Skeivt Studentforum.

Følg med på eventet på facebook!

Tid

20. nov 2021 18:00 - 21:00(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Eidsvolls plass

Eidsvolls plass, 0162 Oslo, Norway

Other Events

Finn fram - via google maps