Nittedal feirer PRIDE! 2022

lør18juni11:00lør13:00Nittedal feirer PRIDE! 2022

Hva

2022:

Det er på høy tid at Nittedal tar grep og feirer seierne som er vunnet for likestilling og mot diskriminering av LHBT-personer, og så er det viktig å sette lys på det som fortsatt må kjempes for.

Nittedals første skikkelige PRIDE-markering den 18. juni starter som seg hør og bør med heising av regnbueflagget på Kulturtorget kl. 11.00, og fortsetter med slampoesi, appeller, vernissasje, dans og lesestund, og så kan du lage ditt eget regnbuearmbånd. Det blir fint. ❤️

PROGRAM FOR DAGEN

FLAGGET HEISES på Kulturtorget utenfor Kulturverket Flammen kl. 11.00

Regnbueflagget heises til toner fra Nittedal og Hakadal Janitsjar, og vi får slampoesi ved Regine Folkman Rossnes. Det blir også tale ved ordfører, Inge Solli, appeller fra kommunestyrerepresentant, Milla Skaug Ødegaard, og Daglig leder for FRI Oslo og Viken, Torill Pallesen. Etterpå blir det gratis is til alle!

VERNISSASJE i foajeen i Flammen kl. 11.30

Vi trekker inn i foajeen til en liten vernissasje i anledning Maya Cecilie Ellingsens salgsutstilling. Her vil publikum få oppleve dansekunst samt få høre noen betraktninger fra Maya Cecilie Ellingsen selv. Og hvis man vil kan man kjøpe seg et kunstverk eller to.

Maya Ellingsen er en 23 år gammel skeiv kunstner fra Rotnes i Nittedal. Hen er så stolt av å se Pride bli arrangert i Nittedal, og er veldig glad for å kunne bidra med sin billedkunst. Her får vi se forskjellige bilder Maya har lagd de siste årene, med bruk av forskjellige medium og uttrykk. Hen jobber i hovedsak med oljemaling, og det er det vi ser mest av på denne utstillingen.

LESESTUND og LAG DITT EGET REGNBUEARMBÅND i biblioteket kl. 12.00

Velkommen til Pride-lesestund i biblioteket som tematiserer kjærlighet og mangfold. Marie leser «Hannemone og Hulda» av Jenny Jordahl. Boka handler om en havfrue og en hulder som ikke kan finne kjærester som passer innenfor de satte rammene. En dag reiser de ut i verden, og der finner de heldigvis hverandre. Lesestunden passer for barn rundt 3-6 år, og ellers alle store og små som er opptatt av kjærlighet for alle.

Etter lesestunden blir det verksted der alle kan lage seg sitt eget regnbuearmbånd!

Gratis inngang.

Arrangør: Nittedal kommune i samarbeid med FRI Oslo og Viken, og frivillige

Tid

18. juni 2022 11:00 - 13:00(GMT+02:00)