Nye faglige verktøy om kjønns og seksualitetsmangfold i barnevernet

man26juni13:00man14:00Nye faglige verktøy om kjønns og seksualitetsmangfold i barnevernet

Hva

2023: MANDAG 26. JUNI KL. 13:00 –  – på Pride House. Legenes hus, Christiania Torv 5.

For første gang i norsk historie, og banebrytende i internasjonal kontekst, er kjønns- og seksualitetsmangfold som faglig tema prioritert i utviklingen av to verktøy på barnevernsfeltet. Disse skal bidra til at skeive barn og ungdommer skal bli møtt på en kompetent måte, stilt flere relevante og tilrettelagte spørsmål om eget liv, og at informasjon om deres identitet og seksuelle helse blir ivaretatt i videre barnevernsarbeid, både i opprinnelsesfamilien og ved plassering i annen aktuell omsorgsbase.

Dere vil her få presentert en e-læringsmodul om kjønns- og seksualitetsmangfold i Solid – den nye nasjonale grunnopplæringen for kommende fosterforeldre, utviklet av Spisskompetansemiljøet for fosterhjem i Bufetat i samarbeid med Rosa kompetanse, samt deler av nasjonalt forløp i barnevernet som Helsedirektoratet har ansvar for.

Etter presentasjonene vil det vært en panelsamtale om hvordan disse verktøyene kan brukes og veien videre for at alle skeive barn og unge skal få likeverdige barnevernstjenester.

Arrangement av Rosa kompetanse barnevern i FRI.

Tid

26. juni 2023 13:00 - 14:00(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Pride House

Christiania Torv 5, 0158 Oslo

Other Events

Finn fram - via google maps