Oslo/Fusion: Spesialvisning - Gammel og Skeiv

man04okt18:30man23:50Oslo/Fusion: Spesialvisning - Gammel og Skeiv

Hva

Det er duket for den 31. utgaven av Oslo/Fusion internasjonale filmfestival – fra 1. oktober til 10. oktober – Norges eneste filmfestival med LHBTQIA+fokus.

Og mandag 4. oktober 2021 kl. 18:30 blir det spesialvisning av «Gammel og skeiv» på Vega Scene.

Etter visning av filmen blir det panelsamtale med Aasmund Robert Vik, Inger Myhre Hansen og Birna Rørslett. Samtalen ledes av Janne Bromseth.
Kjøp billett her!

I dokumentaren «Gammel og skeiv»  møter tre godt voksne par som har vært kjærester i mange år – gjennom tider der samfunnets holdninger til lhbti+-personer og tilgang til rettigheter har endret seg radikalt.

Britt Lie og Solvår Foss bor i dag på Kampen Omsorg+, Axel Horn og Svein Hagesæter har funnet en løsning for å møte alderdommen på gården sin, og Birna Rørslett fra Forbundet for transpersoner i Norge og Rut Eckhoff deler sine historier. Hva tenker de om det å bli eldre, og er det annerledes som skeiv? Hvilke utfordringer dukker opp i møte med helse- og omsorgstjenestene?

Det er et privilegium å høre våre eldre skeive dele sine historier og av sine livserfaringer. Vi får høre om liv og oppvekst i en tid hvor homofili var forbudt ved lov, hvordan likesinnede møtte hverandre, og hvordan det er å bli eldre som skeiv i Norge.

 

 

Tid

4. okt 2021 18:30 - 23:50(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Vega Scene

Hausmanns gate 28-32 0182 Oslo

Other Events

Finn fram - via google maps