Påfyll: Skeive ikoner, seniorpridetog og treff på Torshov og Sagene

ons26juni11:00Påfyll: Skeive ikoner, seniorpridetog og treff på Torshov og Sagene

Hva

Onsdag 26. juni arrangeres en seniorvennlig Pridemarkering på Deichman Torshov.

Markeringen starter med et påfyll-arrangement på Deichman Torshov kl. 11.

Deretter – seniorpridetog til Sagene seniorsenter.

Påfyll: Skeive ikoner
Deichman Torshov markerer Pride med forfatterbesøk av Bjørn Hatterud og Caroline Elnæs!

Boken «Skeive ikoner» av Fin Serck-Hanssen, Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs er et fargerikt generasjonsportrett som gir innblikk i livene til 29 norske pionerer, som alle har preget den skeive historien på ulikt vis. Hvordan husker de det å vokse opp i en tid da homofili var ulovlig? Hvordan var det å bli fordømt, kanskje til og med hatet, fordi man elsket noen av samme kjønn? Og hvor viktig er det ikke at disse historiene blir fortalt videre?

«Skeive ikoner» er et prosjekt bestående av både en bokutgivelse og en utstilling. Utstillingen og boken ble lansert i 2022 i forbindelse med 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge. Siden den gang har den blitt vist over hele landet, på små og store pridefestivaler, kulturhus, gallerier og kunstfestivaler, til og med i klasserom. I mai reiste den for første gang utenlands, til fotofestivalen EXPOSED i Torino, Italia.

Bjørn Hatterud er kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker. Han har blant annet utgitt bøkene «Mjøsa rundt med mor» og «Blokka på Bjerke». Caroline Elnæs er forfatter og journalist. Hun har utgitt romanen «Yoona», og har jobbet for Oslo Pride og magasinet Blikk.

Velkommen!

Etter toget vil det gå et seniorvennlig Pridetog fra Deichman Torshov og opp til Sagene Seniorsenter.

Der vil toget avsluttes med kaffe og kake utendørs mot fossen hvis været tillater det, hvis ikke er vi i innendørs kaféen.

Tid

26. juni 2024 11:00(GMT+02:00)