Parade 1. juli Oslo 2023

lør01juli12:00lør15:00Parade 1. juli Oslo 2023

Hva

❤ Parade-oppstilling ❤ FRI i Oslo og Viken samler medlemmer og venner av FRI – alle er velkommen – og de av gruppene og våre lokale prider som har anledning, som er del av familien vår, under banneret «Sterkere med deg» i parden i Oslo 1. juli.
Vi stiller opp i Grønlandsleiret fra klokken 12:00. Paradeavgang klokken 13:00. Bli med!
Oppstillingsrekkefølgen for våre grupper og prider:
16 – FRI og FRI Oslo og Viken – med gruppene og pridene:
17 Raballder Volleyball
18 Drammen Pride
19 FRI Indre Østfold/Indre pride
20 Homofonien
22 VisiBle
24 Sarpsborg pride
(+ Rælingen Pride)
25 FRI Halden/Pride på grensen
26 Pust Ut
27 Lesbians after work
28 Fjellgruppa – for menn som liker menn som liker fjell
29 Homser i Dagslys (HoDa)
30 FRI klatring
31 Late bloomer ladies
33 Regnbuefamilier Oslo og Akershus
I tillegg: Familienettverket i FRI stiller opp som nummer 11. Bli med!
Velkommen til alle som ønsker å delta – vi er sterkere med deg:
friosloviken.no/sterkere
Hvorfor:
Lesbisk, homofil, bifil, trans, queer, skeiv, alliert eller whatever – gå med FRI fordi det er viktig å ikke trekke opp stigen når rettigheter til noen av oss er på plass, men slettes ikke for alle.
Spesielt viktig i år er det at vi går for alle de av oss som er transpersoner eller ikke-binære, og de av oss med flere minoritetstilhørigheter.
– FRI mener det er alles plikt å kjempe for de av oss som ennå ikke får den helsehjelpen de trenger. Det er krise nå – helstilbudene for transpersoner og ikke-binære rives ned. Det kan FRI ikke akseptere. Gå med FRI fordi du ikke aksepterer de massive medieangrepene på de av oss som er transpersoner, ikke bare på twitter og høyreradikale kanaler, men også i mainstream media.
– Gå med FRI fordi det handler om solidaritet med en hel verden. FRI jobber internasjonalt – og skeives rettigheter er på vikende front i Europa og Afrika, og mange andre steder i verden. Putin bruker oss som påskudd i krigen mot Ukraina og i Uganda har nettopp innført dødsstraff. FRI samarbeider tett med aktivister fra både Afrika og Europa. Gå med FRI – vi er sterkere sammen.
– Gå med FRI fordi vi hele året lager trygge møteplasser og aktiviteter for skeive, i Oslo og i hele landet. Gå med FRI og støtt oppunder alle grupper og aktiviteter, som alle er drevet av frivillige (se liste over alle grupper som er med oss i paraden i Oslo over).
– Gå med FRI og støtt alt arbeidet vi legger inn i kompetanseheving av lærere, helsearbeidere, sosialarbeidere, av politiet, av bedrifter +++. Gode holdninger kommer ikke av seg selv. Gode holdninger skapes gjennom aktivt arbeid. Gå med FRI fordi vi er sterkere sammen.
– Gå med FRI fordi friheten vi i dag nyter er kjempet fram av FRI siden 1950. Uten det organiserte rettighetsarbeidet av våre forgjengere i DNF 48 og LLH hadde en ikke vært der en er i dag.

Tid

1. juli 2023 12:00 - 15:00(GMT+02:00)