Skeivt kulturår 2022 – la oss planlegge!

fre04juni10:10fre11:30Skeivt kulturår 2022 – la oss planlegge!

Hva

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, da Straffelovens paragraf 213 ble opphevet. For å markere dette har Skeivt arkiv, Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket tatt initiativ til feiringen Skeivt Kulturår. Små og store aktører over hele landet inviteres til å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

JM Norway og Balansekunst ønsker å oppfordre og bistå bredden av norsk kunst- og kulturliv til å markere Skeivt Kulturår – men hvor skal man starte?
? Hvem kan man samarbeide med? Hva er skeiv kunst? Begrepet ‘skeiv’ kan brukes i beskrivelse av kunst og kultur, men det er også en identitet, og en likestillingskamp. Hvordan programmere skeivt på en god måte? Hvilke fallgruver finnes og hvordan unngå dem?
? Vi inviterer til dialogmøte hvor målet er å gjøre hverandre tryggere, klokere og inspirerte.

Det åpne møtet arrangeres over Zoom. Meld deg på her, for å motta lenke.
https://forms.gle/GVLng3XKSzz4qcgNA
Du får høre korte presentasjoner av skeive kunstnerskap, prosjekter og perspektiver på queering, heteronormativitet, eierskap og skeiv teori. Vi skal også reflektere sammen i mindre grupper og idemyldre rundt prosjekter og markeringer for 2022.

Du får høre fra:
✨ Ann-Christin Kongsness, som jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi, og er del av draggruppa Gutta. Ann-Christin vil blant annet fortelle om prosjektet Skeiv dansekunst, som gjennom en serie samtaler utforsket nettopp skeive kunstnerskap og skeive danseutrykk.
✨ Agnete Eilertsen, som i sin PhD-avhandling utforsket hvordan både streite og skeive norske popartister bruker skeive kjønnsuttrykk for å bygge image (Articulations of Queering Straightness: An Analysis of Contemporary Norwegian Pop.)
✨ Roza Taslimi, som er utdannet innenfor film og TV, og jobber som koordinator for Endringsagentene – Music Norways rådgivende organ for flerkulturelt mangfold i musikkbransjen. I 2019 startet hun klubb og kunstkonseptet Sweetcheeksxyou, som i tillegg til musikk har et fokus på scenografi og videokunst.
✨ JM Norway og Balansekunst vil presentere en oversikt over ressurspersoner, skeive kunstnere og potensielle samarbeidspartnere.

Tid

4. juni 2021 10:10 - 11:30(GMT+02:00)