Spesialvisning: Lille jente

tor14okt18:00tor23:50Spesialvisning: Lille jenteFrogner kino

Hva

Sammen med Frogner Kino og FRI – Foreningen for Kjønns- og seksualitetsmangfold velkommen til spesialvisning av den prisbelønte dokumentarfilmen, Lille Jente.

Filmen følges opp med en inngående og personlig panelsamtale.

  • Christine Marie Jentoft, Rådgiver på Kjønnsmangfold i FRI, leder samtalen – og deltakere er:
  • Sandra Grøndal-Hansen – Teknisk sjef på Frogner Kino
  • Eva M. Solem – Leder for Familienettverket til Fri.
  • Asle Offerdal – Psykolog med lang erfaring med kjønnsinkongruens.

Medlemmer av FRI vil få 50% rabatt ved bruk av koden: Fri2021 ved bestilling:
https://checkout.ebillett.no/

TORSDAG 14. OKTOBER 2021 KLOKKEN 18:00
Spesialvisning: Lille jente
Frogner kino

Om filmen:

Sasha er en liten jente som er født som gutt i en liten by i Frankrike og som bor sammen med sin mor, far og søsken. ”Når jeg blir voksen, så skal jeg bli jente” sier Sasha til sine foreldre, bare 3 år gammel. Når hun er 4 år får hun fortalt av moren at det er umulig – et svar som gjør at hele hennes verden raser sammen.
Når Sasha er 7 år har foreldrene innsett at dette ikke bare var en fase. “Sasha føler seg som, nei, hun ER en jente” konstaterer moren hennes. Sasha vet at hun er en liten jente, og foreldrene gjør sitt aller ytterste for at samfunnet skal akseptere henne for den hun er, men forståelsen og aksepten fra skolen, danseskolen og foreldrene til de andre barna uteblir. Alt Sasha ønsker er å oppleve de samme gledene som alle andre barn på hennes alder; å kunne kle seg i klær som hun selv føler seg fin i, å kunne invitere venner med seg hjem, og å bli sett og satt pris på for den hun er av verden rundt henne.

Etter å ha fått støtte og bistand fra eksperter i Paris ser ting lysere ut, og Sasha og foreldrenes harde kamp ser ut til å ha effekt – er det mulig for et samfunn, som fortsatt er så fast innstilt på at biologi skal diktere hvordan barn blir behandlet, å innse at ting ikke er fullt så enkelt?

LILLE JENTE belyser et svært aktuelt og viktig tema som skaper sterkt engasjement, og bidrar til debatten med et perspektiv som på mange måter har manglet og som er helt avgjørende for å klare å mene noe om hvordan vi som samfunn skal forholde oss til kjønnsdysfori; nemlig hvordan dette oppleves for barnet selv.
Et rørende og vakkert portrett av en liten jente med enormt mot, og en families uforbeholdne kjærlighet ovenfor sitt barn.

Tid

(Torsdag) 18:00 - 23:50(GMT+02:00)