Väninnor - berättelser från garderoben

ons22juni18:00Väninnor - berättelser från garderoben Pride på Vega

Hva

I samarbeid med Oslo Pride, FRI og Oslo/Fusion viser Vega dokumentaren VÄNINNOR – BERÄTTELSER FRÅN GARDEROBEN onsdag 22. juni klokken 18:00.

Etter visningen blir det Q & A med regissørene Sander C. Neant Falk & Nina Bergström. Moderator er Janne Bromseth fra FRI Oslo og Viken.

De er fem kvinner i alderen 60 til 85 og de er lesbiske. De har levd med frykten for å være annerledes og med risiko for å bli avvist av venner, slektninger og kollegaer. I årevis har de skjult følelsene sine, og levd et dobbeltliv i hverdagen. Ingen av dem har noen gang snakket om sin homoseksualitet, ikke engang med sine nærmeste. Med sterk tilstedeværelse og eksplosivitet forteller de fem kvinnene om sine liv og om sin forbudte kjærlighet.

Tidsriktig musikk, presseklipp, arkivbilder og private fotografier illustrerer historiene deres i denne varme dokumentaren. VÄNINNOR – BERÄTTELSER FRÅN GARDEROBEN ble hyllet av kritikere da den hadde premiere på midten av 90-tallet, men har siden den gang vært utilgjengelig for publikum. Nå er endelig filmen digitalisert og kan ta tilbake den plassen i skeiv historie den fortjener.

OM FILMEN:
Tittel: Väninnor – berättelser från garderoben
Regi: Sander C. Neant Falk & Nina Bergström
År: 1996
Land: Sverige
Språk: svenska
Lengde: 53 min
Väninnor – Berättelser från garderoben er digitalisert med støtte fra Svenska Filminstitutet

Finn veien via facebook-arrangementet!

 

Tid

22. juni 2022 18:00(GMT+02:00)