Ytringsklimaet for skeive på Twitter og Facebook

lør24juni13:00lør14:00Ytringsklimaet for skeive på Twitter og Facebook

Hva

2023: LØRDAG 24. JUNI KL. 13:00 – på Pride House. Legenes hus, Christiania Torv 5.

«Trans er bare et skalkeskjul for psykisk syke voldtektsmenn» – Vi har undersøkt ytringsklimaet for skeive på Twitter og Facebook.

Terrorangrepet under Oslo Pride 25. juni i fjor rystet hele befolkningen. Men i den skeive bevegelsen hadde mange en følelse av at ordskiftet hadde hardnet til. Folk opplevde at netthets mot skeive, særlig mot transpersoner, hadde økt. Men stemmer det?

Dette har vi nå undersøkt. FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og Amnesty International Norge har gått sammen med analysebyrået Analyse og Tall for å undersøke utviklingen av hets mot skeive på Facebook og Twitter fra 2018 til 2022. Gjennom bruk av kvantitative og kvalitative metoder har Analyse og Tall hentet ut og analysert flere hundretusen poster, meldinger og kommentarer om skeive på Facebook og Twitter i tidsperioden 2018 – 2022.

Vi lover en opplysende og spennende diskusjon, der vi også ønsker å komme inn på flere viktige spørsmål: Hva slags tiltak bør vi innføre mot hetsen mot skeive? Og hvordan kan vi få bukt med den steile og polariserte diskursen som preger samtalen på nett om skeive og spesielt transpersoner?

Panel:

🎤 Gry Haugsbakken, statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet
🎤 Isak Bradley, Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens
🎤 Claudia Lenz, forsker og medlem av Ekstremismekommisjonen
🎤 Inge Alexander Gjestvang, leder i Fri

Ordstyrer: Varin Hiwa, Amnesty International Norge

Tid

24. juni 2023 13:00 - 14:00(GMT+02:00)

Arrangementsadresse

Pride House

Christiania Torv 5, 0158 Oslo

Other Events

Finn fram - via google maps