<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Ffamilie-pridetema-2018%2F&width=122&layout=button&action=like&size=large&show_faces=false&share=true&height=65&appId=445333698818943" width="122" height="65" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Og på Youngstorget bygges nytt festivalområde som skal romme både Pride House og Pride Art. Her skal vi utforske, utfordre og utvide familie som begrep.

Familie er tema for alle FRIs pridefestivaler i 2018. Hva familie er og betyr skal vi utforske, utfordre og utvide, og for oss som er arrangør bak Oslo Pride byr temaet på mange muligheter.

Gjennom hele Oslo Pride vil vi belyse tema familie i alle deler av festivalen vår. I paraden, i Pride Park, gjennom Pride Art og på Pride House.

Bidra på Pride House! Les mer om hvordan du og din organisasjon kan bidra lenger ned i saken!

 

Utforske, utfordre og utvide familiebegrepet

Vi i FRI Oslo og Akershus tenker at temaet og begrepet familie må eies av oss alle, og at vi må gjøre det fra alle våre mangfoldige og ulike ståsteder. Dette som skeive og kjønnsmangfoldige folk, kvinner og menn, migranter, rasifiserte og som progressive tenkere for å bygge et samfunn som er åpent.

Gjennom å utforske, utfordre og utvide familiebegrepet tror vi at samfunnet kan bli bedre for både streite og skeive.

Vi vet at det finnes et hav av ulike familier der ute som lever gode, stolte liv; familier med bonusforeldre, to fedre med barn, single i felleskap, to kvinner med hund, transpersoner med barn, tre foreldre, felleshusholdninger, bonussøsken, flere voksne i en kjærlighetsrelasjon, mens det for noen kanskje er vennene som er den valgte familien og de som stiller opp.

Under Oslo Pride 2018 ønsker vi å snakke om våre skeive og mangfoldige familier, samtidig som vi ønsker å problematisere stereotypien om den biologiske kjernefamilien, gjennom en diskusjon om hva det egentlig er som konstituerer familier.

 

Famile som tema på Pride House og Pride Art – på YOUNGSTORGET!

Under festivalen i 2018 lanserer Oslo Pride et helt nytt festivalområde på Youngstorget. Dette skal samle Pride House og Pride Art under samme tak for første gang.

Bildetekst: Det nye festivalområdet på Youngstorget er den største utvidelsen i festivalen på lang tid – og her er vi stolte av å kunne invitere inn til et helt nytt Pride House og utstillingsområde for Pride Art (Skeive kunstnere).

FRI Oslo og Akershus og Oslo Pride har siden 2011 laget Pride House sammen med utallige små og store organisasjoner og stemmer i Norge og Norden. Dette fortsetter vi naturligvis med i 2018.

 

Meld inn dine ideer

Med tema for pride 2018 – familie – i mente, ønsker vi nå deg og/eller din organisasjon velkommen til å bidra til Pride House-programmet eller foreslå ulike konsepter for skeive debatter, foredrag, workshops og annet.

Familie som tema for pride i Norge og Oslo Pride 2018 skal være en rød snor, men ikke et tema som binder deg som enkeltperson eller din organisasjon fast i forhold til hvordan du/dere kan bidra.

Vi ønsker alle bidrag og ideer velkommen – bli med å kaste et skråblikk på familien under årets Oslo Pride – meld inn via skjema på oslopride.no!

 

Frist for å melde interesse eller komme med innspill er fredag 6. april 2018.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt på e-post: pridehouse@oslopride.no.

 

PS! Pride Park vil fremdeles være i Spikersuppa.

 

Støtt frivilligheten bak Oslo Pride!

Bli medlem i FRI – send sms med kodeord FRI og din e-postadresse til 2380.

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Ffamilie-pridetema-2018%2F&width=122&layout=button&action=like&size=large&show_faces=false&share=true&height=65&appId=445333698818943" width="122" height="65" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>