Brita Brekke (til venstre), leder i FRI Oslo og Akershus, og Christine Gangstad Johansen, pådriver i gruppa VisiBle, inviterer til feiring av bisynlighetsdagen 2019.

Det er klart for VisiBle kafetreff på bisynlighetsdagen 2019 – og spesialvisning av THE BISEXUAL på Oslo Fusion.

Bi/pan folk er en stor gruppe innenfor LHBTIQ-miljøet, men er også kanskje den minst synlige. FRI Oslo og Akershus (FRI OA) har siden 2012 jobbet med å synliggjøre bi/pan-folk, gjennom ulike arrangement – som debatter og fester i forbindelse med bisynlighetsdagen.

I 2017 ble så VisiBle – for alle under bi+paraplyen dannet som aktivitetsgruppe i FRI OA.

I tre år nå har Christine Gangstad Johansen vært pådriver i gruppa og laget kafetreff i Oslo. VisiBle har også oppstått som gruppe i Trondheim.

– Kafetreffene er kjempekoselige, og er viktige for folk, som gjerne kommer langveisfarende. Treffene varer i tre timer, men ofte blir folk værende helt til stengetid. På selveste bisynlighetsdagene møtes vi på Fuglen i Universitetsgata nummer to. FRI spandere en kaffe, te eller kakao, og vi koser oss sammen. Det vil stå bi, pan og poly-flagg på bordet slik at det blir lett å finne oss, sier Gangstad Johansen.  

– Gjennom VisiBle skaper vi et trygt rom for alle mennesker under bi+paraplyen. Målet er å gjøre bifile og andre som liker flere kjønn mer synlige, få slutt på bifobi i det skeive miljøet og å gjøre folk i stand til å takle de unike utfordringene bifile opplever i samfunnet generelt, sier Brita Brekke, leder i FRI Oslo og Akershus.  

Kafetreff og film på bisynlighetsdagen 2019 -> Oslo Fusion

På selve bisynlighetsdagen 23. september 2019 har Oslo Fusion (tidligere Skeive filmer) satt opp spesialvisning av THE BISEXUAL – en TV-serie – dramakomedie i seks episoder – av Desiree Akhavan. 

VisiBle og alle som har møtt opp på kafetreffet drar i samlet flokk og ser oppsetningen på Cinemateket fra klokken 20:00.

– Spesialvisningen av TV-serien skjer i to deler, hvor episode én til tre vises klokken 20:00, og fire til seks vises fra klokken 22:00, forklarer Gangstad Johansen, og ønsker alle velkommen til å delta.   

I anledning bisynlighetsdagen 2019 spanderer FRI OA billetter (100 kroner) til visningen av The Bisexual for medlemmer som også har deltatt på VisiBle-treffet (med forbehold om at det ikke blir utsolgt).

Bli medlem! Send en sms til nummer 2380 med kodeord «FRI din epostadresse» i tekstfeltet (2oo kroner per år). Medlemsskap til redusert pris (studenter, arbeidsledige m.f): 100 kroner – send sms: FRI2 din@epost.no til 2380.

Følg VisiBle på facebook, Instagram og på Twitter!

Har du spørsmål? Send en melding til VisiBle i sosiale medier, eller en e-post: visible@frioa.no.no.