Velkommen til en fri, skeiv og antirasistisk kulturkveld torsdag 12. januar 2023. Gratis inngang!

Med artistene Henrik Wilhelm Wilhelmsen, Hanna Asefaw, Cam Kjøll og Koyote.

FRI Oslo og Viken hilser det nye året velkommen og inviterer alle venner, bekjente, allierte og medlemmer til skeiv kulturkveld på Sentralen.

Vi vinker adjø til det utfordrende året 2022 og i løpet av kulturkvelden blir det også en liten sofasamtale – hvor du som er med i publikum samtaler sammen med fine folk i en sofa om hvor FRI i Oslo og Viken skal gå i 2023.

Les mer om artistene og folka som deltar i sofasamtalen denne kvelden lenger ned i teksten.

Vi håper vi ser deg og alle du kjenner denne kvelden. Vi håper 2023 er året flest mulig velger å engasjere seg i vår skeive bevegelse.

For deg kan det kanskje starte med en fri og skeiv kulturkveld. Og om du bare har lyst til å delta for å nyte litt skeiv kultur, gjør du bare det.

Dato: 12. januar 2023.
Tid: 18:00 – 20:30.
Sted: Sentralen. Adresse: Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Rom: I Forstanderskapssalen (i 3. etasje)
Lokalet er universelt utformet

Finn veien via facebook-arrangementet!

Om artistene:

 

Henrik Wilhelm Wilhelmsen
Henrik er en selvstendig artist som jobber uten plateselskap, management eller booking agent i ryggen. Henrik brenner for å være en fri skeiv artist som får jobbe med de samarbeidspartnerne innenfor musikk som er god for ham. I 2022 vant Henrik konkurransen om få lage Oslo Pride-låta – med låta «Signaler».

 

Hanna Asefaw
Asefaw er samfunnsgeograf, aktivist og skrive-/scenekunstner fra Oslo som gjennom eksperimentering av ulike uttrykksformer, blant annet poesi, musikk og nysirkus, formidler historier om identitet, frigjøring og minnene som sitter fast i oss. Med interseksjonelle og tverrkunstneriske perspektiv som sitt naturlige utgangspunkt, mestrer hun på sterkt og sårbart vis å skildre sammenhengen mellom det private og det politiske – det personlige og strukturelle – det nære og det svære.

Cam Kjøll
Cam Kjøll er en internasjonalt ettertraktet kammermusiker, solist og orkesterleder. Etter flere år som 1. konsertmester i Den Norske Opera & Ballett og deretter i samme stilling i Luzern Symfoniorkester, har hen fortsatt sin karriere som gjestekonsertmester over hele verden, med flere engasjementer, blant annet i WDR Symfoniorkester (Köln) og Houston Symphony Orchestra.

Hen har de siste årene deltatt på en rekke internasjonale festivaler og vært solist med, og leder av, de største kammer- og symfoniorkestrene i Norge.

Hens soloopptreden i DNO&B i den krevende scenerollen i Alban Bergs «Lulu» mottok strålende kritikker. Det samme gjorde urfremføringen og innspillingen av Mark Adderleys fiolinkonsert, som er skrevet til hen.

Cam var også ansatt som fiolin- og kammermusikklærer ved Barratt Due musikkinstitutt 2013–2017.

Hen spiller på en Giovanni Battista Guadagnini-fiolin (1747), på generøst utlån fra Dextra Musica/ Sparebankstiftelsen.

 

Koyote
Koyote er en skeiv dikter og kjærlighetsaktivist som slekter til flere steder og kan spille på flere strenger. Hen synger og skriver om livet, døden, smerte og glede – og all frykten, forvirringen, læringen og komikken som kan skje når vi klarer å være vennlig tilstede i det hele. Hen blir inspirert av alle som tar sjansen på å være noe for seg selv og andre, av svette samarbeid, av brusende vårbekker og stille vinterskog. 

 

 

Om panelet som sitter i sofaen

I «sofaen» – for å svare på dine spørsmål og snakke om den lokale veien videre for FRI i 2023, sitter:

Mathilde D. Fossheim (tidligere styremedlem i FRI OV og en av initiativtakerne bak PKI – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens),

Grace Tabea Tenga (styremedlem i FRI OV),

Marita Matthews Holmeset-Varpe (ny politisk nestleder i FRI) og

Jan Elisabeth Lindvik (konstituert styreleder i FRI Oslo og VIken).

Odd Thomassen (tidligere leder av Skeiv Ungdom), nå nyvalgt organisatorisk nestleder i FRI, leder samtalen.