I samarbeid med Vega Scene inviterer FRI Oslo og Viken alle medlemmer og venner til FRI respons og førpremiere på filmen «Oss to».

FRI Oslo og Viken sørger for gratis inngang, men du må være påmeldt. Se billettlink lenger ned.

Salen som benyttes til førpremieren har plass til 70 personer, selv med smittevernregler og alle forholdsregler ivaretatt.

Før visning av filmen får vi en innledning fra politisk nestleder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik, om viktigheten av skeiv kultur og film. Lindvik er til daglig professor og undervisningsleder på masterstudiet ved Den Norske Filmskolen.

Førpremiere på «Oss to»

Dato: 25. august
Dørene åpner:
18:30
Programmet starter:
19:00
Innledning ved politisk nestleder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik, om viktigheten av skeiv kultur og film. Lindvik er til daglig professor og undervisningsleder på masterstudiet ved Den Norske Filmskolen.
Sted:
Vega scene
Adresse: Hausmannsgate 28 – 32, 0182 Oslo
Antall plasser: 70 (selv med smittevernregler og alle forholdsregler ivaretatt)
Gratis inngang:  FRI Oslo og Viken sørger for gratis inngang – bli gjerne medlem og støtt arbeidet!

Adkomst: Sentrumsnært. Det er 10 minutters gange fra Oslo S og bussforbindelse i både Hausmanns gate og Maridalsveien, rute 34 og 54. All buss- og trikkforbindelse over Grünerløkka og Trondheimsveien stopper i Storgata, 500 meter fra tomten.

Du sikrer deg din billett her!

Mer om filmen «Oss to»

Man er aldri for gammel for den store kjærligheten.

Nina og Madeleine er naboer, men de er også lidenskapelige kjærester. Nina har alltid levd alene, mens Madeleine har to barn og barnebarn. Mannen hennes har gått bort. Nå kan hun endelig leve livet sitt til fulle. Men bare nesten. Hun har ennå ikke fortalt sine nærmeste at hun er forelsket i en annen kvinne.

Lidenskap og forelskelse er ikke forbeholdt de unge. Hjertet slutter ikke å banke heftig i møte med den rette, selv om alderen sier at man har nådd livets høst. Vi blir alle eldre, men vi nekter å bli gamle.

I rollene som Nina og Madeleine møter vi to av Europas fremste skuespillere. Nina spilles av tyske Barbara Sukowa som er kjent fra filmer av Fassbinder, Schlöndorff og von Trotta (Hannah Arendt). Martine Chevallier, en av Frankrikes fineste scenekunstnere, briljerer i rollen som Madeleine. Det formelig gnistrer av samspillet dem imellom.

Tittel: Oss to
Original tittel: Deux
Sjanger: Drama
Språk: Fransk
Lengde: 1 t. 36 min.
Produksjonsår: 2019
Aldersgrense: 9 år
Regi: Filippo Meneghetti
Skuespillere: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker, Jérôme Varanfrain
Foto: Aurélien Marra

Filmen kommer på kino 28.08.2020.

Bli medlem i FRI!
Din rett til å være deg – støtt arbeidet!
Lesbisk, homofil, bi/pan, trans, interkjønn eller skeiv (queer): Stå opp for mangfold, PRIDE og frihet – si nei til diskriminering, rasisme og hat.

Bli medlem i FRI!