Velkommen til FRI respons onsdag 5. juni om Oslo Pride og de private aktørene som står sammen med oss i kampen for skeives rettigheter.

FRI respons er en serie med arrangement som FRI Oslo og Akershus står bak, hvor skeive, våre venner, medlemmer av FRI og andre er invitert. FRI respons er et arrangement hvor folk møtes ansikt til ansikt. Vi tar diskusjonen ut av kommentarfeltet.

Som det ligger i navnet, her kan du gi fri respons og innspill på skeiv politikk og det vi holder på med: Denne gangen om penga og pride.

Gratisprinsipper, frivillighet og pengene
I takt med at pridefestivalene i Norge vokser, er kommersielle aktører på banen som aldri før. Noen vil tjene penger på oss, andre vil faktisk bidra til endring.

I Oslo Pride står gratisprinsippet for deltakelse sentralt. I tillegg er festivalen vår tuftet på frivillighet. Det skal ikke koste publikum noe å legge turen innom vårt politiske verksted Pride House, se kunstutstillingen til Pride Art (Skeive Kunstnere) eller oppleve kulturtilbudet og livet i Pride Park. Og vi har en parade som er åpen og gratis for alle ideelle aktører. Gratisprinsippet og det at vi driver festivalen på dugnad gjør at Oslo Pride skiller seg fra andre mer kommersielle festivaler, som i Stockholm, Amsterdam eller New York.

► På FRI respons denne kvelden spør vi hvor Oslo Pride står i diskusjonene om pride og penga?
► Hva vinner eller taper vi på partnerskap med næringslivet?
► Hvordan har ting utviklet seg?
► Er næringslivet nå blitt for synlig i festivalen?
► Hvordan skal vi som bevegelse og miljø forholde oss til at næringslivet plutselig engasjerer seg i saken?

FRI respons: Om Oslo Pride, næringslivet og den skeive kampen

Innleder: Oslo Pride, representant(er) fra ledelsen.
Innleder: Tonje Bones Rustad, journalist i radiOrakel med røtter i Oslo Queer.
Ordstyrer: Brita Brekke, leder i FRI Oslo og Akershus.
Sted: Arrangementet avholdes i Filmkaféen på Cinemateket i Oslo (Dronningens gate 16, 0105 Oslo), som som låner oss lokalet gratis. Tusen takk!
Tid: 18:00 – 20:00.

Velkommen alle skeive!

Facebook-arrangementet finner du her.

I Filmkaféen er det mat og god drikke som kan nytes både i restauranten og på den hyggelige uteserveringen.