Bildetekst: Delta og gå i 8. mars-toget 2020, for lesbiske og skeive kvinner i Polen og andre land i verden – mot usynliggjøring, vold og konverteringsterapi, oppfordrer, fra venstre, leder i FRI Oslo og Viken, Nils-Erik Flatø, generalsekretær i Skeiv Verden, Lisa Weldehanna og leder i Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Filip Sommerseth.

8. mars 2020: Gå for lesbiske og skeive kvinner verden rundt – mot usynliggjøring, vold og konverteringsterapi. 

– Lesbiske og skeive kvinner usynliggjøres og utsettes for vold og konverteringsterapi i land ikke langt fra oss. Situasjonen for lesbiske og skeiv kvinner i Polen er et eksempel som er høyaktuelt – hvor vi helt enkelt er uønsket i 1/3 av landet – i de erklærte «lhbt-frie» sonene, sier Lisa Weldehanna, generalsekretær i Skeiv Verden.

Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Skeiv Verden og FRI Oslo og Viken inviterer alle kvinner – lesbiske og skeive – samt venner og allierte, til å gå under én samlende parole i 8. mars-toget 2020 i Oslo: «Internasjonal støtte til lesbiske og skeive kvinner: Mot usynliggjøring, vold og konvertering».

– Det er skremmende at det i ulike land i 2020 vedtas politikk som angriper rettighetene til skeive. Vi ønsker å rette fokuset mot den undertrykkelsen som finner sted i dag og håper mange tar turen for å vise støtte og solidaritet på søndag, sier leder i Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Filip Sommerseth.

– Rettighetskampen for kvinners selvbestemmelsesrett, et åpent og fritt samfunn, for lesbiske, skeive kvinner og alle andre, er under press mange steder i Europa og verden. Derfor skal vi på kvinnedagen gå i tog og vise internasjonal solidaritet. Bli med oss under vår parole og gå for lesbiske og skeive kvinner i Polen, og i alle andre land i verden hvor våre folk usynliggjøres, utsettes for vold, konverteringsterapi eller enda verre sanksjoner, sier FRI Oslo og Vikens nyvalgte leder, Nils-Erik Flatø.

8. mars 2020 – bli med!

Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Skeiv Verden og FRI Oslo og Viken oppfordrer alle venner og allierte til å bli med og stå opp for lesbiske og skeive kvinner i Polen og i resten av verden 8. mars.

  • 8. mars-arrangementet i Oslo starter søndag klokken 13:00. Konferansier for 8. mars-komiteens hovedarrangement er Else Kåss Furuseth. På Youngstorget er det klart for appeller og kulturinnslag (før toget går).
  • «Internasjonal støtte til lesbiske og skeive kvinner: Mot usynliggjøring, vold og konvertering», er en av hovedparolene i år – og det er Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Skeiv Verden og FRI Oslo og Viken som inviterer alle kvinner – lesbiske og skeive – samt venner og allierte til å gå under denne parolen.
  • Oppstilling i pulje 7: Internasjonal solidaritet med lesbiske og skeive kvinner-parolen stiller opp helt til høyre på Youngstorget i Oslo – sett mot buegangene – i pulje 7. Se oppstillingskart!
  • Etter 8. mars-toget kan du også få med deg 8. mars afterparty med DRAMAqueen og Free the nipple på Elsker.
  • Annet: Bli også med onsdag 11. mars – da er det klart for demonstrasjonen «STOPP angrepene på skeive i Polen!» utenfor den polske ambassaden i Oslo. Les  mer om demonstrasjonen her.