Illustrasjonsbildet: Fra Nils Becks konsert i Pride Park under Oslo Pride 2022 – foto: Petter Ruud-Johansen.

SOMMMER 2022: God sommer ønskes alle!  Bli med FRI Oslo og Viken (FRI OV) til PRIDE i Halden, Fredrikstad og Drammen i juli og august!

 

Vi håper HELE det skeive organisasjonslivet og alle enkeltpersoner, venner, familie og allierte blir med oss på PRIDE denne sommeren.

Pride-sommer 2022 i FRI OV

I juli:

Pride på Grensen – av FRI Halden – i uke 30 – 2022. Mer informasjon finner du på facebook-siden –> frihalden/

I august: 

Fredrikstad Pride  – fra 8. til 14. august 2022. Fredristad Pride er som alle våre festivaler drevet av frivilligkraft – bli med på laget, som enkeltperson eller som organisasjon! Les mer på facebook-siden –> fredrikstadpride.

Drammen Pride 2022 – 12.–14. august. Delta og engasjer deg – som som enkeltperson eller som organisasjon!

Drammen Pride 2022 – 12.–14. august. Delta og engasjer deg – som som enkeltperson eller som organisasjon!

Drammen Pride – fra 12. til 14. august. Få med deg programmet hele helgen -> www.drammenpride.no. Drammen Pride-komiteen lager ikke bare én parade, men to i 2022: I sentrum av Drammen OG i Svelvik! Det er klart for storfest på Union Scene – Pride Night – og mye mer.

Pride i Drammen er også, som alle våre festivaler i FRI OV, drevet av frivilligkraft – bli med på laget, som enkeltperson eller som organisasjon!

Sommerhilsen fra styret – til alle medlemmer i FRI OV:

FRI på Oslo Pride 2022

04.07:2022:

«– Kjære medlemmer!

Mange av dere har hatt noen fryktelige dager. Det som skulle være vår store Pride-feiring i Oslo lørdag 25. juni 2022 ble skutt i filler av én enkelt person, fylt av hat mot vår bevegelse. Mot oss. Men straks kruttrøyken hadde lagt seg så stod vi sammen, sterkere enn noen gang. For vi er som vi er. Vi skal ha lov til å være som vi er. Men vi trenger å vite at vi er trygge. Vi har rett på trygghet. Pride er stolthet. Pride er felleskap. Vi fortjener dette felleskapet. Vi er del av det. Vi elsker det. De siste dagene har vist at fellesskap fungerer. Vi står sammen mot hat og rasisme, mot funkofobi, transfobi og homofobi. Vi håper at alle medlemmer i FRI Oslo og Viken har det bra. Søk sammen med gode venner og familie. Snakk sammen. Vi skal overvinne frykten. Fordi vi har en så fantastisk viktig sak å stå sammen om.

Behovet for å møtes og være sammen er stort nå. Vi er kjempestolte av hele vår frivillighet som i den vonde tiden etter hendelsen har samlet folk til ulike arrangement. Som har deltatt i tog og i demonstrasjoner på tross av frykt og usikkerhet. Vi i FRI OV-styret beklager at vi ikke har klart å lage felles arrangementer for alle våre medlemmer i denne tiden. Det har ikke vært enkelt å få det til på grunn av politiets anbefalinger.

Under omstendighetene har vi dessverre ikke full oversikt over alt som skjer om dagen i Oslo eller i Viken, og vi kan bare oppfordre alle til å aktivt oppsøke informasjon som ulike grupper og aktiviteter i vår familie legger ut om ulike arrangement.

Arbeidet fortsetter! GOD SOMMER!»

hilsen fra styret i FRI OV.

Flere festivaler i Norge

Pride i Halden, Fredrikstad og Drammen lages av frivilligheten i FRI Oslo og Viken. FRI OVs rolle er – for eksempel – å være støttende i forhold til noe av det organisatoriske og penger – les regnskap, fakturering, revisor etc. Samtidig – Pride-komiteene i Drammen, Halden og Fredrikstad, er som pride-styret i Oslo, autonome.

Vi håper HELE det skeive miljøet – og alle venner og allierte – blir med og støtter opp under initiativene som er del av pride-familien i FRI OV!

I tillegg: Det er mange festival-initiativ i hele Norge – disse har vi prøvd å samle, uansett hvem som er avsender, i vår PRIDE-kalender: HER!

God sommer ønskes alle!

 

Bli med på laget!

Organisasjonene som driver menneskerettighetsarbeidet for skeive i Norge trenger deg som medlem.

Bli medlem, følg eller støtt opp om én eller flere av organisasjonene som jobber for deg og dine rettigheter hver dag – hele året.

Støtt arbeidet – BLI MEDLEM!
Følg linkene:

Skeiv Verden – Salam – Skeiv Ungdom – Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) – FTPN Forbundet for Transpersoner i Norge – HivNorge – Åpen Kirkegruppe – Garmeres og/eller FRI. 

 

– Kriseteamet tilgjengelig i hele sommer –

Oslo kommune har økt bemanning gjennom hele sommeren og holder kriseteamet etter masseskytingen i Oslo under pride i gang. Det er både et fysisk tilbud og en telefontjeneste der hvem som helst kan ringe inn. De som tar telefonen er helsepersonell og sosiale fagarbeidere.

Trenger du noen å prate med, eller er bekymret for noen, kan du ta kontakt med Oslo kommunes kriseteam på telefon 23 48 70 90. Les mer!