Gerd Brantenberg leser «Anne og Anne kommer hjem til jul», og biskop-elekt i Oslo, Kari Veiteberg, stiller opp. Fjortende desember er det klart for juleavslutning for FRI Oslo og Akershus’ senior regnbuetreff.

– Regnbuetreffene på Kampen er først og fremst for seniorene våre, men til juleavslutningen 14. desember er alle invitert – unge som eldre, skeive og streite, sier leder i FRI Oslo og Akershus (FRI OA) Hans Heen Sikkeland.

I halvannet år nå har FRI OA arrangert treff for skeive seniorer to ganger i måneden på Kampen omsorg+ i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Bymisjonen stiller lokalene til disposisjon og seniorer i FRI OA tar varmt imot alle gjester.

Til regnbuetreffets juleavslutning 14. desember har FRI OA invitert en av de store høvdingene i norsk homobevegelsen – Gerd Brantenberg.

Brantenberg leser på treffet historien «Anne og Anne kommer hjem til jul». Den utopiske satiren om Anne Lys og Anne Mørk har blitt legendarisk etter utgivelsen i 1981.

FRI OA har også invitert Oslos biskop-elekt, Kari Veiteberg. Veiteberg er bymisjonspresten som tredje søndag i advent blir innsatt som Oslos nye biskop.

– At Oslos påtroppende biskop legger turen innom regnbuetreffet gir en viktig og positiv signaleffekt til alle skeive, sier Sikkeland.

Til juleavslutningen kommer også Kampen kunstbarnehage og synger to julesanger, og kunstbarnehagens leder bidrar med en trompetsolo.

– Vi håper så mange som mulig finner veien til treffet 14. desember. Bedre ramme for å komme i julestemning skal du lete lenge etter, sier Sikkeland.

På treffet, som blir avholdt i kafeen i første etasje på Kampen omsorg+, blir det også servert julegløgg, julegrøt og annet julegodt denne dagen.

Regnbuetreff med FRI Oslo og Akershus
Dato: 14. desember
Tid: 12:00 -14:00 (kjernetid – bli gjerne værende lenger)
Sted: Kampen Omsorg+ (buss nummer 60 stopper rett utenfor sentret).
Adresse: Brinken 35, Oslo.
Web: frioa.no/senior

Bilde: Gerd Brantenberg. Foto: Jarle Vines.