Og endelig premiereklar med musikalen «Jenter som oss».

Etter to år med pandemi og to utsettelser er det klart for premiere – og tid for å sette skapet på plass. Med musikalen «Jenter som oss» ønsker Jan Elisabeth Lindvik publikum velkommen inn i et helt ufarlig og spennende annerledesland fra og med 4. februar.

– Her i Samfunnssalen blir det mini-Chat Noir. Det er ti oppsetninger, alle publikummere sitter ved småbord med lampe på, det er bestilling ved bordene og veldig god plass, så det er bare å kjøpe billetter, sier Jan Elisabeth.

Det er nå to uker igjen til premiere på Norges første helskeive musikal «Jenter som oss». Musikken er klar, partituene er skrevet ut og det 5 ganger 4 meter store banneret er hengt opp utenfor.

Billetter på ticketmaster!

– Nå er det jaggu på tide at folk kommer seg ut av husene sine. Mange vegrer seg kanskje i disse tider, og folk er avvent med å oppsøke kulturopplevelser. Men, vi håper nå at folk kjenner sin besøkelsestid, sier Jan Elisabeth.

– Nå er det jaggu på tide at folk kommer seg ut av husene sine. Mange vegrer seg kanskje i disse tider, og folk er avvent med å oppsøke kulturopplevelser. Men, vi håper nå at folk kjenner sin besøkelsestid.

En musikal med humor og selvironi

Hva kan folk forvente seg?
– Folk kan forvente seg underholdning – og underholdning med mening. Dette er et tema som er i tiden selvfølgelig, det skulle bare mangle. Og vi tror dette er et skapelig innlegg mot transfobien som fremmes i den pågående debatten om kjønn. Vi statuerer ganske kraftig hva en kvinne er, hva det er å være en transkvinne og hva det betyr å være annerledes. Så det er alvor, men det fremste salgsargumentet mitt er humor.

– Vi har laget en musikal med fart og moro – med mye selvironi og humor. Jeg tror en lett kan tenke at dette er et foredrag om trans, men det er det ikke – langt derifra, det er så milevis langt fra det. Her kan en juble, le og gråte om hverandre, sier Jan Elisabeth.

Et stjernelag

Jan Elisabeth har skrevet tekstene, mens regissør er Ole Christian Øen og musikken er komponert av Alan Guiterez Frausto. Den fremføres av orkesteret Los Transformers, mens Jens Martin Hartvedt Arvesen har koreografien.

Og i rollene på scenen finner du erfarne skuespillere og musikalartister som Joakim Thrane, Sanna Bjerketvedt, Sindre Bjørke Høyang, Arnar Bjorøy, Geir Ove Bredesen, Caroline Støyva Eriksen, Elise Rosendale og Jens Martin Hartvedt Arvesen.

 Norges første helskeive musikal «Jenter som oss». Musikken er klar, partituene er skrevet ut og det 5 ganger 4 meter store banneret er hengt opp utenfor.

Hvem vil du si musikalen er til for?
– Forestillingen er til for alle – og ikke minst for alle i det skeive miljøet. Vi har satt aldersgrensen til 12 år, men det er ikke noe stygt i forestillingen. «Fucking homo» er et uttrykk i en av sangene, men målet er jo at en skal gå ut herfra med en klar følelse: «Hvorfor i all verden skal det være så vanskelig å akseptere at ikke alle er like». Hvorfor er det vanskelig å se at noen er en transperson, at noen velger mannsuttrykk eller kvinneuttrykk. Det er jo ganske ufarlig. Men, det er jo farlig for den det gjelder – å komme fram til forståelsen av hvem man er. Det er målet mitt: At en tenker på transfobi og homofobi – og tenker «hva er poenget med det»? Vi ønsker jo bare å elske dem vi vil og være dem vi er. Vise at vi ikke er forstyrra, men heldigvis forstyrrer vi kanskje noen?

Kan du si at forestillingen er dedikert til noen?
– Det har jeg ikke tenkt på. I så fall er den dedikert alle som ikke tør å ta steget ut av skapet. Det er ikke vits å sitte 46 år i skapet som jeg gjorde. Det har ingen hensikt, men det var jo også en annen tid. Forestillingen gir innblikk i hva som har skjedd i transverdenen, fra tidenes morgen fram til vår tid, man får med seg en ganske kul grei på hva en kvinne er, som ender med et klart budskap om at ingen har ‘copyright’ på kvinnen.


Fakta:

  • «Jenter som oss» – Norges første skeive musikal
  • Spilles i den tradisjonsrike Samfunnssalen, sentralt i Oslo. Samfunnssalen har alle rettigheter.
  • Adresse: Arbeidersamfunnets Plass 1, 0181 Oslo.
  • Musikalen har premiere 4. februar 2022, og det er totalt ti oppsetninger.
  • Kjøp billetter på ticketmaster!


Om Jan Elisabeth Lindvik:

  • Gift med Eva.
  • Professor og undervisningsleder ved Den norske filmskolens masterstudie i Oslo.
  • Forfatter av boken «Mao sin raude kjole» – en oppvekstroman.
  • Leder av Forbundet for transpersoner i Norge – FTPN fra 2014 til 2017.
  • Er per tid politisk nestleder i FRI Oslo og Viken.
  • Og nå premiereklar manusforfatter bak musikalen «Jenter som oss».