Torsdag 11. oktober er det klart for komme-ut-fest og FRI open mic night på Postkontoret. På programmet står DINE komme-ut-historier, det blir minikonsert med Ellen Coyote og Jarl Wåge forteller historien “Da læreren kom ut i 1985”.

I anledning verdensdagen for psykisk helse 10. oktober og National Coming Out Day (USA – 11. oktober) inviterer FRI Oslo og Akershus til alternativ “komme-ut-fest” på Postkontoret på Tøyen, hvor du og dine komme-ut-historie er i sentrum.

Ideen til arrangementet kom på et styremøte nå etter sommeren da styremedlem Kaja Glenne Lund fortalte om sitt 30-års-jubileum som åpen skeiv.

– Vi så på kalenderen og hvilke merkedager som eksisterer. Samme uke som verdensdagen for psykisk helse arrangeres, finnes det i USA “National Coming Out Day”, og vi tenkte: Hvordan kan vi gjøre noe positivt som ikke presser noen “ut av skapet”, sier leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke.

 

FRI open mic night – del dine komme-ut-historier
Postkontoret, Tøyen.
Torsdag 11. oktober 2018.
Klokken 18:00 – 21:00.
ID: 18.
Finn veien –> facebook-event!
Gratis inngang!

Vil høre dine historier

– Det å komme ut av skapet er noe vi gjør ikke bare én gang, men mange ganger i løpet av livet. Mange av oss har kommet ut med forskjellige identiteter også, og kanskje opplevd det forskjellig. Samtidig som vi alle har mange forskjellige historier, er det å komme ut noe skeive folk har til felles. Vi håper det å dele og høre hverandres morsomme, vanskelige eller absurde historier – om en gang de kom ut – kan være en positiv opplevelse, sier Brekke.

Etter noen diskusjonsrunder i FRI OA-styret på styremøte ble det så enighet om å lage en alternativ komme-ut-dag, der folk kan bidra selv.

– Vi mener alle skal kunne styre sin egen prosess, og at ingen skal presses ut av et skap. Samtidig vet vi at å være åpen skeiv – å komme ut av det berømte skapet – ofte letter på det psykiske presset. Så da tenker vi at det vi kan bidra med er å fortelle verden hvordan det går som åpne, skeive folk. Vi kan vise at et skap ikke er et blivende sted og fortelle verden at ting blir bedre med tiden.


Minikonsert med Ellen Coyote

Oslo Prides kultursjef, Yonas Bennour, er konferansier og vil guide oss trygt gjennom folks historier denne kvelden.

I tillegg til å høre folks historier kan du få med deg musikalske innslag ved Ellen Koyote, og se og høre Jarl Wåge forteller historien “Då læraren kom ut som homo i 1985” på FRI open mic night 2018.

Koyote er en skeiv aktivist med buskete hale og kassegitar. Hen synger om sex, død, kjærlighet og den vonde og viktige feilbarligheten vi alle tryner i som menneskedyr – og kan lære av når vi tør å dele den med hverandre og klarer å le av oss selv.

Sjekk ut Koyotes hjemmeside – se og hør låta Sensitive Brutality:

Då læraren kom ut som homo i 1985

Bildetekst: Jarl Wåge forteller historien «Då læraren kom ut som homo i 1985» på FRI open mic night. Foto: Privat.

 

Jarl Wåge er også på programmet denne kvelden. Wåge er skribent og forteller. Han har vært morgenkåsør i NRK P2, er kjent for fortellerkunsten sin fra tv, men aller mest fra radio. I november 2016 vant han StorySlam sin store fortellerkonkurranse på Rockefeller foran et publikum på 800.

Wåge tar med seg sin egen historie “Då læraren kom ut som homo i 1985” til Postkontoret denne kvelden. Wåge er for tiden også aktuell med forestillingen “Vandrehistorier – ei flere hundre kilometer lang forestilling” (som vises på Skatten på Tøyen uken etter).

– Vi håper folk møter opp og deltar på en varm, morsom, viktig og alternativ «komme-ut-feiring» sammen med oss. At folk griper mikrofonen og forteller sine komme-ut-historier. Enten det er morsomme historier og anekdoter, eller viktige historier om en vanskelig prosess. Poenget er å dele, og å finne styrke i å fortelle samtidig som vi er sammen, avslutter Brekke.

 

FRI open mic night – del dine komme-ut-historier
Postkontoret, Tøyen.
Torsdag 11. oktober 2018.
Klokken 18:00 – 21:00.
ID: 18.
Finn veien –> facebook-event!
Gratis inngang!