Lørdag morgen, 6. juni 2020, gjestet leder av FRI Oslo og Viken, Nils-Erik Aasen Flatø, NRKs nyhetssending og snakket om årets pride-kampanje «Kjærlighet over alt, uansett».

Nils-Erik var invitert til NRK for å snakke om årets kampanje i forbindelse med pride – «Kjærlighet over alt uansett».

Kampanjen skal bidra til synlighet på tross av korona-pandemien, som gjør at de store paradene og folkefestene ikke kan gjennomføres som normalt i år.

Se innslaget fra NRKs nyhetssending lørdag 6. juni 2020:

Gjennom «Kjærlighet over alt uansett»-budskapet håper vi at Pride fortsatt blir synlig og viktig over hele landet – i alle paradebygder og paradebyer – og at synligheten skapes gjennom store og synlige utsmykninger.

Internasjonal solidaritet

Synlighet er ekstra viktig i år fordi Koronapandemien legger sterkt press på arbeidet med menneskerettigheter lokalt og internasjonal.

Situasjonen Polen, med de «lhbt»-frie sonene, eller i Russland, hvor Putin nå arbeider for å endre grunnloven – og bruker skeive som brekkstang for å få det til (se den hårreisende reklamevideoen som promoterer lovendringene), eller de nylige lovendringen i Ungarn, som  i praksis fratar trans-og interkjønnpersoner i retten til å endre juridiske kjønn, er eksempler på negativ utvikling internasjonalt.

Derfor ønsker vi å fargelegge så mye av Norge som mulig under Pride – og derfor vil ha deg med på laget.

 

Slik kan du bidra:

  • Vis din støtte på facebook – legg på rammen Kjærlighet over alt, uansett på ditt profilbilde – klikk her!
  • Instagram: Gå til «stortyen» til fri, finn et bilde der filter er brukt, trykk på «pride 2020» øverst til venstre, velg dette filteret.
  • Bli medlem i FRI og støtt arbeidet for menneskerettigheter – lokalt og internasjonalt – som pågår året rundt.
  • Eller engasjer deg i av en av våre søskenorganisasjoner som jobber for deg og dine rettigheter – for eksempel Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, Salam, Garmeres – Queer Sámi Organisation, Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens (PKI) eller annen organisasjon.
  • Støtt pride – besøk nettbutikken til Oslo Pride!
  • Kontakt din lokale Pride og hør hvordan du kan bidra med maling eller utsmykking.
  • Ta bilder eller skap ditt eget kunstverk hjemme. Pynt balkongen, et tre i hagen, lag en fargerik frokost, pynt til parademiddag, og del bilder i sosiale medier med #pride2020 #kjærlighetoveraltuansett #oslopride2020 #støttpride