Bildet: Med Martine Hammervold-Austinat i spissen inviteres det til Son Pride for fjerde år på rad. Foto: Petter Ruud-Johansen.

 

Son Pride feirer fire år: Ellen og Sofie Frøysaa, Adam Schjølberg, Haxtho, dj Fride Moksnes, dj Refelita, Ingvild Endestad og flere er med på feiringen når Son Pride-gjengen, med Martine Hammervold-Austinat i spissen, inviterer til Pride lørdag 2. september.

Det er fjerde året på rad at Martine Hammervold-Austinat og gjengen i Son inviterer deg til å oppleve Pride i Son – tettstedet som ifølge mange er stedet uten mandager. Son ligger 40 minutter fra Oslo og gir deg Pride med Sørlandsidyll – i Oslofjorden.  

Martine, som er vokst opp her og kommet ut av skapet her, ønsker folk velkommen til en pride-markering som er tydelig:

– Son er for alle – og på Son Pride tolererer vi ingen diskriminering, rasisme, transfobi, homofobi, bifobi eller sexisme. Son skal være trygt for alle, det er derfor vi markerer pride, sier Martine.

Kjøp billetter til Pride Night i Son!

Parade og gledestårer

Paraden i Son snirkler seg nedover Storgata, forbi gamle trehus og den nevnte Sørlandsidyllen, fra toppen av Son – ved Tennishuset fra klokken 14:000 – ned til Glenneparken i sentrum hvor sjøen og havna venter – og gir deg den gode sommer-pride-følelsen.

– Paraden er en stor opplevelse, hvor Sons befolkning og tilreisende i flere år nå har vist sin støtte til kjærligheten og retten til å være den man er. Jeg har grått mange gledestårer her de siste åra, og gleder meg kjempemye også i år, sier Martine.  

Når paraden etter en liten stund ankommer Glenneparken blir det flaggheising. Paraden avsluttes, nytt av året, på Café Oliven – og paraden glir da over i Pride Lounge.

Gratis Pride Lounge

Lounge-programmet starter og er i gang rundt klokken 14:30 – med komiker og forfatter Adam Schjølberg som konferansier. Adam, som er aktuell med soloshowet «Adam setter skapet på plass», har spilt for fullt hus landet over i ett år nå.

På Café Oliven blir det appeller, som Schjølberg loser oss gjennom – blant annet ved ordfører i Vestby kommune, Tom Anders Ludvigsen (Ap), ved festivalsjefen selv og leder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik.

I tillegg skal mor og datter Ellen og Sofie Frøysaa bokbades av Ingvild Endestad (tidligere leder av FRI) klokken 15:00.

I våres ga Ellen og Sofie Frøysaa ut boka ”Alt bra? En mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende”. På Cafe Olive ønskes det velkommen til en samtale om generasjonsendringer, utenforskap – og kanskje viktigst av alt: Om betydningen av å bli tatt på alvor.

Deretter blir det mer lounge og godstemning utover ettermiddagen når dj Fride Moksnes tar over DJ-spakene på Pride Lounge i Son.

Pride Night med drag og DJs

Etter parade og Pride Lounge er det på kvelden klart for fest og Pride Night.

Ved strandkanten og med sjøen som kulisse rigges det godt til med lyd og lys på Son Spa – og det blir Pride Night som byr på dragshow feat. Haxtho, DJ Refel aka dj Refelita og dj Fride Moksnes.

Dragartisten Haxtho har satt fotspor i det norske dragmiljøet, med 5 års erfaring i bransjen nå. Hun har vunnet Miss Iconic 2022, Eurodrag Norway og er grunnlegger av draggruppen «Haus of Friele». Det siste året har hun vært aktuell med dragshowet «Haxtho presents» fylt med drag, burlesque og live-musikk, som både produsent, vertinne og artist. Haxtho kommer til stedet uten mandager og lover et show på Pride Night publikum sent vil glemme.

Pride Night byr også på DJ Refel aka dj Refelita. Hun er et fyrverkeri av en dj som har fylt dansegulvet rundt omkring Oslo by siden 2018. Refel har spilt over alt i hovedstaden – på klubber og arenaer som YOUNGS, Tusj, Khartoum, Jakob Kirke, på Arabiske filmdager, SALT og Oslo Pride.

I tillegg kommer legenden dj Fride Moksnes til Pride Night på Son Spa.

– Jeg og Son Pride-gjengen gleder oss vilt mye til tidenes Son Pride – og håper så mange som mulig blir med i paraden, på fest og alt vi arrangerer lørdag 2. september. Paraden er selvsagt åpen for alle som vil feire kjærligheten, Pride Lounge er det det gratis inngang på – mens det selges billetter til en pris som fin for de fleste til Pride Night, avslutter Martine Hammervold-Austinat.

 

Kjøp billetter til Pride Night i Son!