Veileder for nøkkelpersoner i FRI OA

Meny:

E-post og sosiale medier

E-postadresse for gruppa og bruk av sosiale medier.

Mange grupper har en egen e-postadresse for gruppa, og mange bruker sosiale medier til kommunikasjon med medlemmene. På denne siden følger litt informasjon om hvordan man kan opprette e-postadresse @frioa.no, og noen ting som er lurt å tenke på i bruk av sosiale medier.

E-post

Man skal som hovedregel bruke en egen e-post for gruppa til kommunikasjon på vegne av gruppa, og ikke bruke sin egen private e-postadresse. Alle grupper får opprettet en e-post med (navnet på gruppa)@frioa.no.

E-post for gruppa er nyttig, fordi det sikrer kontinuitet dersom styret byttes ut, eller man får en ny leder. I tillegg er det lurt av hensyn til personvern og behandling av personopplysninger.

Dersom dere har en e-post fra tidligere, som slutter med @llh.no, ta kontakt med Petter(at)frioa.no  for å endre denne. Det er også noen grupper som har egne nettsider med eget domene, eller som har opprettet en epost for gruppa i for eksempel Gmail eller Hotmail. Det er helt greit, men vi har på sikt ønske om å få overført dette til samme domene (@frioa.no). 

 

 

Facebook og andre sosiale medier

Din gruppe står selvfølgelig fritt til å opprette facebook-sider eller grupper, eller andre relevante SoMe-kanaler. Vurder hva som er mest nyttig for dere – hvis du lurer på noe med facebook eller andre sosiale medier, ta kontakt med SoMe-ekspert Petter(at)frioa.no. Grupper fungerer best til intern kommunikasjon, mens sider er mer utadrettet, og fungerer bedre til promotering av arrangementer og lignende. Tenk gjennom vern av personinformasjon når dere bruker sosiale medier. Her finner du noen nyttige tips om det. 

FRI OA har en facebookside: www.facebook.com/fri.osloakershus/ . Ta kontakt dersom dere ønsker promotering via den, eller om dere ønsker støtte/hjelp til promotering. Deling via denne siden koordineres av Petter, men den kan være nyttig som promotering av arrangementer fordi den har relativt mange følgere.

 

Informasjon om FRI

På både E-post, sider på sosiale medier og gruppenes nettsider skal det være kort informasjon om FRI, slik at de som kontakter gruppene får informasjon om at de kan melde seg inn, at gruppa er en del av FRI OA, og link til sidene slik at de kan finne fram til andre aktivitetsgrupper. Dette bør stå nederst i E-poster, som del av signaturen, på facebooksider og -grupper og på nettsidene dersom de ikke er på frioa.no. Under er et par forslag til slike tekster.

Til facebook og nettsider:

Vi (din gruppe) er en aktivitetsgruppe i FRI Oslo og Akershus. For å delta på våre arrangement trenger du ikke være medlem av FRI OA, men vi oppfordrer alle til å støtte arbeidet for et fritt og åpent samfunn. Ingen er FRI før alle er FRI. Er du medlem i FRI OA støtter du også (din gruppe). Bli medlem!   

Til signatur i e-post:
[din gruppe] i FRI Oslo og Akershus
dingruppe@frioa.no
www.frioa.no/dingruppe/
facebook.com/dingruppe/
[navnet på din gruppe] er en aktivitetsgruppe i FRI Oslo og Akershus. 
For å delta på våre arrangement trenger du ikke være medlem av FRI OA, men vi oppfordrer alle til å støtte arbeidet for et fritt og åpent samfunn. Ingen er FRI før alle er FRI. Bli medlem! 

Engasjer deg!

  • Bli frivillig i våre aktivitetsgrupper! Les mer!
  • Regnbuetelefonen: Få ringevenn – bli ringevenn. Les mer!

Bli med oss i dag!

Bli medlem! Send sms med kodeord: FRI + din epost til nummer 2380.