Veileder for nøkkelpersoner i FRI OA

Meny:

Frivillighet i FRI

Flere hundre frivillige bidrar til FRI Oslo Akershus sine aktiviteter hvert år. Det er frivillig arbeid som ligger til grunn for alt vi gjør.

FRI drives i all hovedsak av frivillighet. Styremedlemmer, hele Oslo Pride og alle aktivitetsgruppene er basert på frivillige. Det gjør at det er mange til sammen, og at de som er frivillige har forskjellige ansvar. Noen bruker mye mer tid enn andre, noen har lederroller, mens andre bidrar med viktige oppgaver noen timer under for eksempel Pride.

Det betyr at frivillige trenger forskjellig nivå av kunnskap om organisasjonen og våre verdier. Vi har et mål om at alle som er frivillige i organisasjonen skal få tilbud om skolering som er nyttig for deres arbeid, slik at de blir kjent med organisasjonen, og vår stolte, felles historie.

Kunnskap for forskjellige frivillige

Alle frivillige er ambassadører for FRI, men på forskjellige måter. Det krever forskjellig type kunnskap, og vi har derfor forskjellig type skolering for forskjellige frivillige.

 

  • Kjernefrivillige består av styremedlemmer i FRI OA og Oslo Pride, faggruppene og fagansvarlige i Oslo Pride, nøkkelpersoner og styremedlemmer i aktivitetsgruppene. Disse skal få tilbud om skolering i form av felles seminarer med styret i FRI OA og Oslo Pride, aktivitetsgruppeseminarer – og dette dokumentet.
  • Frivillige ellers er alle de andre som yter innsats på vegne av organisasjonen. Det innebærer de driftsfrivillige i Oslo Pride, som jobber med Pride House og i Pride Park, samt andre medlemmer i aktivitetsgruppene som innimellom står på stand eller bidrar med gjennomføring av arrangementer. Disse skal få tilbud om minst en time skolering om vår felles historie, felles mål, hvem vi er og om normer for kjønn og seksualitet.

Engasjer deg!

  • Bli frivillig i våre aktivitetsgrupper! Les mer!
  • Regnbuetelefonen: Få ringevenn – bli ringevenn. Les mer!

Støtt oss med din grasrotandel!

Stå opp for frivilligheten - stå opp for et samfunn med plass til alle!

Bli med oss i dag!

Bli medlem! Send sms med kodeord: FRI + din epost til nummer 2380.