Veileder for nøkkelpersoner i FRI OA

Meny:

Nettsider, kalender og visuelle elementer

Hvordan bruke nettsider og kalender som aktivitetsgruppe?

Din gruppe har rett til oppføring i kalenderen på www.frioa.no/kalender og har rett til egen landingsside som følger navnet på din gruppe. Disse er opprettet for de fleste gruppene og ligger i menyen til høyre på siden. Dersom dere ønsker endringer på siden, send en mail til Oslo@frioa.no. De forskjellige aktivitetsgruppene har forskjellige ønsker og behov for sidene. Publiseringsverktøyet vi bruker kan legge til rette for det meste, slik at aktivitetsgruppenes sider kan tilpasses deres behov.

Kontoret bistår mer enn gjerne med utvikling av logo og beskrivende tekster om deres gruppe.

Kalender

Deres side utarbeides i samarbeid med kontoret, mens oppføring av dine arrangement har gruppa selv ansvar for. Dette gjør du via nettsiden på www.frioa.no/registrer-arrangement/.

Når det er fylt ut kommer en mail til nettredaktør (petter(at)frioa.no), som publiserer det. Dette er for å ha en sikkerhet i at ingen uvedkommende legger inn noe i kalenderen.

 

 

Egne nettsider

Din gruppe har også anledning til å beholde egne hjemmesider. Da skal det komme tydelig fram at gruppen er en del av FRI OA, både med logo tydelig tilstede på din side, samt i tekstform med følgende tekst publisert og linket opp til www.frioa.no/medlem:


Vi (din gruppe) er en aktivitetsgruppe i FRI Oslo og Akershus. For å delta på våre arrangement trenger du ikke være medlem av FRI OA, men vi oppfordrer alle til å støtte arbeidet for et fritt og åpent samfunn. Ingen er FRI før alle er FRI. Er du medlem i FRI OA støtter du også (din gruppe). Bli medlem!       

Visuelle elementer

FRI sentralt har utviklet en designmanual, som vi følger, for at det skal være et gjenkjennelig tema i våre visuelle elementer. Designmanualen består av et fargespekter, og noen elementer (firkanter), som bygges sammen på forskjellige måter. Det er ønskelig at FRI OA og alle aktivitetsgrupper i organisasjonen fremstår enhetlige visuelt sett.

Dette er ikke et krav som innskrenker kreativiteten eller muligheten din gruppe har til å uttrykke seg. Kontoret ber om, og hjelper alle som ønsker designhjelp ved utvikling av logo og annet, om å følge designmanualen.

Bildebruk

All bildebruk på nett i forhold til gruppenes arrangement skal avtales med kontoret. Dette for at vi skal sørge for at bildebruk er i henhold til lovverket. Det er regler for bruk av bilder med ansikter man kan gjenkjenne og hvordan man skal kreditere fotograf/illustratør. Brudd på personvern eller åndsverksloven kan bli en kostbar affære. Vi må huske på at alt vi publiserer er offentlig. Det gjelder både nettsider og facebookgrupper.

Engasjer deg!

  • Bli frivillig i våre aktivitetsgrupper! Les mer!
  • Regnbuetelefonen: Få ringevenn – bli ringevenn. Les mer!

Bli med oss i dag!

Bli medlem! Send sms med kodeord: FRI + din epost til nummer 2380.