Veileder for nøkkelpersoner i FRI OA

Meny:

Verving – vil du bli medlem i FRI?

Det viktigste virkemiddelet for å verve medlemmer er å spørre folk om de ønsker å være med på laget!

De fleste som ikke er medlem har aldri har blitt spurt. Den beste vervestrategien er derfor å spørre – “Har du lyst til å bli medlem i FRI?”. Å støtte FRI gjennom å være medlem er også en støtte til aktivitetsgruppene og frivilligheten i organisasjonen.

Vårt mål er at alle som er med i aktivitetsgruppene skal oppleve det som naturlig å være medlem i FRI. Som leder i en aktivitetsgruppe forventer vi at du tar opp medlemskap i FRI, og at du snakker opp FRI – vi er jo samme organisasjon. Flere medlemmer i organisasjonen gir oss større tyngde når vi søker om økonomisk støtte fra offentlige instanser, og gir mer inntekter via medlemskontingenten. Dette er midler som kommer aktivitetsgruppene til gode.

Enkle tips for å verve

For å få med medlemmer i aktivitetsgruppene er et godt argument at aktivitetsgruppa er en del av FRI, og at man dermed bidrar til aktivitetsgruppa også ved å være medlem i FRI. For de gruppene som har medlemskontingent kan vi avtale en ordning slik at medlemmer i FRI får lavere kontingent i aktivitetsgruppa, og at aktivitetsgruppa får tilbake disse midlene i form av støtte fra FRI. Vinn-vinn!

Det viktigste er ikke at du kan alt om FRI eller alt FRI jobber med. Tenk gjennom hvorfor du selv er med i FRI – det er ofte det enkleste, beste og mest engasjerende argumentet å gi videre til andre også. En samtale som ikke ender i et nytt medlem kan uansett føre til at noen har fått et bedre inntrykk av FRI, eller forstått mer om hvem vi er og hva vi gjør. Kanskje blir de med senere?

Noen grunner til å bli med i FRI:

  1. Den beste grunnen har du kanskje selv – hvorfor er du medlem?
  2. Fjerning av straffeloven, partnerskapslov, ekteskapslov og kjønnsnøytral liturgi, retten til å endre juridisk kjønn og diskrimineringsvern → ingenting er skrevet i stein. Vi trenger medlemmers støtte i ryggen for å opprettholde og fortsette å kjempe for rettighetene våre
  3. Solidaritet – FRI jobber med partnerorganisasjoner i mange land for å bidra til deres arbeid for rettigheter og bedre liv
  4. “Jævla homo” er fortsatt et av de mest brukte skjellsordene i norske skolegårder. Vi sprer kunnskap og holdninger gjennom blant annet Rosa Kompetanse og  Skeiv Kunnskap
  5. Frivillige i FRI lager tilbud for regnbueseniorer, og vi skolerer ansatte i eldreomsorgen
  6. FRI er en del av en historisk og internasjonal bevegelse for rettigheter til mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet
  7. I FRI Oslo og Akershus alene arbeider om lag 400 personer frivillig for å skape over 800 arrangement i året. Dette er 800 psykososiale, trygge og inkluderende treff og arrangement – som bringer med seg god helse og trygghet til skeives liv. Med deg som medlem kan vi styrke det frivillige arbeidet som er så viktig for så mange. Bli medlem!
  8. Med flere medlemmer får vi både større økonomiske muskler til å fortsette arbeidet vårt, og vi får større legitimitet med flere mennesker i ryggen.

Flere grunner kan du finne her: frioa.no/jeg-spor-deg

Praktisk informasjon om medlemskap

Medlemskap koster 200 kroner i året for vanlig medlemskap, og 100 for studenter, pensjonister og andre som av en eller annen grunn ikke har råd til vanlig medlemskap.

For å bli medlem kan man sende en SMS med FRI og e-postadresse til 2380. 200 kroner trekkes av telefonregningen i løpet av seks uker. For medlemskap på 100 kroner, send FRI2 og e-postadresse til 2380.

Man kan også melde seg inn og få faktura i posten eller på e-post på denne siden: frioa.no/medlem

 

 

 

 

Engasjer deg!

  • Bli frivillig i våre aktivitetsgrupper! Les mer!
  • Regnbuetelefonen: Få ringevenn – bli ringevenn. Les mer!

Støtt oss med din grasrotandel!

Stå opp for frivilligheten - stå opp for et samfunn med plass til alle!

Oppfordringstekst – Bli med oss i dag!

Bli medlem! Send sms med kodeord: FRI + din epost til nummer 2380.