FRI Oslo og Akershus deler tradisjonen tro ut Æresprisen og Frydprisen under Oslo Pride. Prisene deles ut under paradeshowet i Pride Park i Spikersuppa lørdag 30. juni, og frist for innsendelse av forslag er tirsdag 26. juni 2018.

 

Frydprisen deles ut til en eller flere personer, eller en organisasjon, som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene til det gode for alle som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet det siste året.

Æresprisen deles ut til noen som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for skeive personers stilling i det norske samfunn.

Brita Brekke leder juryen som også består av styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen, leder av Skeiv Ungdom Oslo, Filip Sommerseth og leder i Skeiv Verden Oslo og Akershus, Lara Okafor. 

Nominasjoner med utfyllende begrunnelse ønskes velkommen på e-post: kontakt@frioa.no.

Tidligere vinnere:

2017:
Frydprisen i 2017 gikk til NRK-serien Skam, ved serieskaper Julie Andem, og skuespillerne bak de skeive karakterene i den. Æresprisen 2017 ble tildelt Esben Esther Pirelli Benestad, som i en årrekke ufravikelig har arbeidet og stått opp for sine medmennesker i kampen mot samfunnets enfoldige kjønnsnormer.

2016:
Frydprisen 2016 gikk til SEIF – Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger, for sitt arbeid – gratis juridisk bistand – med skeive personer på flukt. Æresprisen ble tildelt Kim Fangen, primus motor for Pasientrådet og NyePluss, en organisasjon av, med og for personer som lever med hiv.

2015
: Skeivt Arkiv ble tildelt Frydprisen 2015 for sin innsats for å bevare den skeive historien. Luca Dalen Espseth mottok Æresprisen for sitt mangeårige engasjement for transpersoners rettigheter.

2014:
Frydpris gikk til Amnesty International Norge, spesielt for deres arbeid for transpersoner rettigheter nasjonalt og internasjonalt. Æresprisen gikk til Blikk, et unikt magasin som dekker alle aspekter ved det skeive i samfunnet.

2013:
Frydprisen gikk til Svolvær menighet for menighetens innsats for en mer åpen og rausere kirke. Æresprisen gikk til generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

2012:
Frydprisen gikk til Kristin Halvorsen, for sitt sitt mangeårige likestillingsarbeid. Hanne Børke-Fykse fikk tildelt Æresprisen for arbeidet med prosjektet Rosa kompetanse.

2011:
Frydprisen gikk til Akershus Fotballkrets, for deres arbeid mot homohets og fordommer i fotballen. Æresprisen gikk til Kulturleder ved Aksept Svein Fuglestad, for hans store engasjement for hiv-saken generelt, og for hans fantastiske arbeid med Hagekonserten spesielt.

2010:
Frydprisen gikk til Marion Arntzen, Harald Sundby og “Jentene på Toten”. Æresprisen gikk til Kari Folvik.

2009:
Frydprisen gikk til LO. Æresprisen gikk til André Oktay Dahl og Anette Trettebergstuen.

2008
: Frydprisen gikk til Magnhild Meltveit Kleppa. Æresprisen gikk til Kjell Erik Øie.

2007:
Frydprisen gikk til Naturhistorisk Museum. Æresprisen gikk til Erling Lae.
2006: Frydprisen gikk til biskop Rose Marie Køhn. Æresprisen gikk til Gaysir.

2005
: Frydprisen gikk til Oslo Bispedømmeråd. Æresprisen gikk til Rolf Angeltvedt i Helseutvalget – sammen for bedre homohelse

2004:
Frydprisen gikk til Wenche Foss. Æresprisen gikk til Åpen Kirkegruppe.

2003:
Frydprisen gikk til J-DIVA Gry Jannicke Jarlum. Æresprisen gikk til Svein Skeid.

2002:
Frydprisen gikk til Shabana Rehman. Æresprisen gikk til Virusgruppa.

2001:
Frydprisen gikk til Karita Bekkemellem. Æresprisen gikk til Sissel Hansen og Marianne Larsen, Potpurriet.

2000:
Frydprisen gikk til Kronprins Haakon. Æresprisen gikk til Brita Møystad Engseth.