Bildet: Æresprisvinner i 2021 – Oslo fagottkor. Foto: Petter Ruud-Johansen.

– En av de flotteste tingene vi gjør under Oslo Pride, syns jeg er å dele ut Æresprisen og Frydprisen. Nå kan du være med på å nominere kandidater til årets priser, sier juryleder Olav Persson Ranes.

Æresprisen og Frydprisen har langt tradisjon under Oslo Pride, og listen over tidligere vinnere er full av folk med stort engasjement for skeives rettigheter og liv.

Bildet: Styreleder i FRI Oslo og Viken, Olav Persson Ranes – håper på mange gode nomimnasjoner til Æresprisen og Frydprisen i 2022. Frist for å nominere er 17. juni. Foto: Linn Skyum.

DU kan nominere

– Listen er fylt opp av organisasjoner som har betydd og betyr alt for enkeltmennesker. Av folk og aktører som ser oss og kontinuerlig arbeider for oss som skeive, for oss som er lesbiske, homofile, bi/pan, transfolk og/eller interkjønn, sier Persson Ranes.

– I alle år har folk i og rundt det skeive miljøet nominert sine kandidater til både Frydprisen og Æresprisen, som juryen så tar stilling til og vurderer. Det skjer selvsagt også i 2022. Vi håper folk engasjerer seg og nominerer sine kandidater i fleng, sier Ranes.

Juryen består, i tillegg til juryleder Ranes (i kraft av å være styreleder i FRI Oslo og Viken), også av styreleder i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, en representant fra Skeiv Ungdom Oslo og Viken og daglig leder i Skeiv Verden Oslo og Viken, Stephen Adom, samt en tidligere æresprisvinner.

I år som i fjor vil prisutdelingen skje som en del av Pride House-arrangementene under Oslo Pride.

Prisutdeling – onsdag 22. juni.
Klokken 20:30.

ARENA: Pride House.
LOKASJON: Kulturhuset.

Frist for nominering er 17 juni – innen klokken 10:00.