FRI-oppfordring til folk, butikkeiere, venner og allierte: Gjør som Moss kommune – heis regnbueflagget til topps i Østfoldbyene denne helga!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Fnynazister-i-moss-og-fredrikstad-pa-lordag%2F&width=450&layout=standard&action=like&size=small&show_faces=false&share=true&height=35&appId=445333698818943" width="450" height="35" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Lørdag 27. oktober skal nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) holde ”torgmøter” i Moss og Fredrikstad.

Filter Nyheter har fått bekreftet at nynazistene i DNM har meldt fra og fått tillatelser til å arrangere to møter, til å spre sitt hat med flygeblader og faner.

Og Moss kommunes fantastiske svar til dette er å heise regnbueflagget til topps på Rådhuset.

FRI oppfordrer alle i næringslivet, organisasjoner, allierte, regnbuefamilier, venner og medlemmer til å følge Moss kommunes eksempel og vise sin motstand mot hatet som skal spres i Østfoldbyene på lørdag.

For innvandringsfrykt, homofobi, transfobi og rasisme er alle fenomener med samme utgangspunkt – det er fordommer, hat mot og frykt for folk man ikke kjenner.

Kommunens heiser regnbueflagget

Og når nynazister tar til gatene våre er det ikke et alternativ å sitte stille. Når folk blir redde og frykter at vi ikke får høre til, er det helt avgjørende at vi sier tydelig fra.

FRI er veldig glade for og stolte av at ordføreren i Moss, Hanne Tollerud (Ap), flagger kommunens verdier tydelig i møte med mørkebrune og radikale krefter.

”I Moss er vi krystallklare på at vi vil ha et raust, inkluderende og mangfoldig samfunn, men så lenge organisasjonen er lovlig er det ytringsfriheten og det juridiske som avgjør”, skrev Tollerud i en pressemelding, hvor det ble opplyst at Moss rådhus på lørdag vil heise regnbueflagget for å “gi et tydelig signal til alle om hvilke verdier vi setter høyest” i byen.

Fredrikstad-ordfører Jon Ivar Nygård (Ap) uttalte til Fredrikstad Blad da lørdagens demonstrasjonsplan ble kjent: ”Jeg har hele tiden gjort det klinkende klart at vi ikke ønsker Den nordiske motstandsbevegelsen i Fredrikstad. De står for et menneskesyn som er stikk i strid med det vi har her i byen.”

Tapetser verden med budskap om kjærlighet

Politiet mener per tid at de ikke har grunnlag for å stoppe demonstrasjonen. Jan Eivind Myklatun, stabssjef i Øst politidistrikt, uttaler til Filter Nyheter at ytringsfriheten er krystallklar i Grunnloven, og at denne retten står sterkt i Norge. Politiet påpeker at det er lov å ytre seg så lenge man holder seg innenfor lovens krav og det er mulig å sørge for sikkerheten.

Altså, så lenge DNM er en lovlig organisasjon i Norge, og det ikke er fare for sikkerheten, kan organisasjonens markeringer ikke nektes.

Politiet sier en rekke tiltak iverksettes for å ivareta sikkerheten til folk, og at store ekstrastyrker settes inn for å holde orden.

Det bør holde stikk, for DNM-torgmøter har hatt alvorlige konsekvenser før. Det er skremmende, men gjør det samtidig ekstra viktig at folk flest nå står opp og ikke lar høyreradikale krefter får ytre seg uimotsagt.

Markeringene skjer på Fisketorget i Fredrikstad fra klokka 10 til 12 lørdag og i Dronningens gate i Moss fra klokka 13 til 15 samme dag.

Derfor er dette vår oppfordring til alle våre venner og allierte: Fargelegg Østfoldbyene Moss og Fredrikstads butikkvinduer, balkonger, gater og dine bygg med regnbuens farger og snu ryggen til haterne. Du kan låne et regnbuflagg av noen du kjenner (det kjenner nesten garantert noen som har et liggende), og om du ikke kjenner noen kan du printe ut og tapetser verden med budskap om kjærlighet.

 

Last ned, print ut og tapetser Moss og Fredrikstad med kjærlighet!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Fnynazister-i-moss-og-fredrikstad-pa-lordag%2F&width=450&layout=standard&action=like&size=small&show_faces=false&share=true&height=35&appId=445333698818943" width="450" height="35" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>