Historie - FRI Oslo og Viken

 
  1. Hjem
  2. Om FRI Oslo og Viken
  3. Historie - Fra Dnf 48 til FRI - "homohistorien"

Vår historieartikkelen «Jubilanten LLH» fra medlemsposten nummer 1 – 2010.

Les artikkelen «Jubilanten LLH» publisert i medlemsposten til LLH Oslo og Akershus i 2010.

Homohistorie: FRIhet i 45 år – jubileumsmarkering og fest

Fredag 21. april 2017 inviterte vi, FRI Oslo og Akershus (nå FRI Oslo og Viken), til åpen og gratis jubileumsmarkering og fest på Ingensteds i Oslo.

Vi markerte da at det hadde gått 45 år siden straffelovens paragraf §213 ble opphevet – en lov som gjorde sex mellom menn ulovlig i Norge.

FRI OA markerte jubileumet og inviterte venner og medlemmer til å høre Kim Friele, Gerd Brantenberg og Geir Hagland – sentrale frontkjempere og nøkkelpersoner i kampen for å fjerne loven i 1972. Her er hele samtalen i opptak.

Historisk tidslinje

FRI har vært en tydelig stemme og en premissleverandør for LHBT-rettigheter siden 1950-tallet.

Se den historiske tidslinjen på sentralleddets nettside, som viser viktige årstall for vår organisasjon og vår kamp for rettigheter gjennom tidene.

Gammel, grå og homo

Prosjektet ”Gammel grå og homo” ble gjennomført i 2006. Ansvarlig for prosjektet var Christian Møllerop, daværende leder av LLH Oslo og Akershus – et fylkeslag av LLH – Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring. Konklusjonene fra arbeidet ble oppsummert i rapporten “Gammel, grå og homo” og var basert på erfaringer fra 21 lesbiske, homofile og bifile deltakere i alderen 59 – 82 år.

Prosjektet ”Gammel grå og homo” ble gjennomført i 2006. Ansvarlig for prosjektet var Christian Møllerop, daværende leder av LLH Oslo og Akershus – et fylkeslag av LLH  – Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, nå FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Konklusjonene fra arbeidet ble oppsummert i rapporten “Gammel, grå og homo” og var basert på erfaringer fra 21 lesbiske, homofile og bifile deltakere i alderen 59 – 82 år.

Les og last ned rapporten her!