Bilde: Leder av FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke, inviterer til oppstartsmøte om Drammen Pride onsdag 13. mars. Bli med i komiteen som skal lage tidenes første Drammen Pride! Foto: Petter Ruud-Johansen. 

Onsdag 13. mars er Drammensere og folk fra hele Buskerud invitert til oppstartsmøte om Drammen Pride i 2019.
 
Det er FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, avdeling Oslo og Akershus, som inviterer til møtet som avholdes på Comfort Hotel Union Brygge klokken 19:00 onsdag kveld.
– Vi gleder oss utrolig mye til å møte folk, og til å lage folkefest i Drammen senere i år, sier Brita Brekke, leder av FRI Oslo og Akershus.
 
FRI er arrangøren bak mange av pridefestivalene i Norge, og FRI Oslo og Akershus, som mest sannsynlig blir FRI Oslo og Viken i 2020, arbeider nå med å sette sammen en komite som skal lage tidenes første Drammen Pride.
 
Viktig synlighet
– Pridefestivaler er folkefester, og er en feiring av kjærlighet og livsglede, men pridefestivalene er i aller høyeste grad også viktige arrangement, sier Brekke.
 
– Helt ferske tall Institutt for samfunnsforskning viser at dobbelt så mange skeive er utsatt for diskriminering og ekskludering som befolkningen for øvrig. Og dette er en rapport fra 2019. Å arrangere pride er en måte å bidra til et mer åpent, raust og mangfoldig samfunn, sier Brekke.
 
Sammen med sentralstyremedlem i FRI (og Drammenser), Egil J. Bye, har FRI Oslo og Akershus allerede jobbet en del med kommunen om Drammen Pride, og nå trenger vi alle gode krefter med på laget.
 
Viser hele verden at vi er stolte av hvem vi er
– Pride handler om at det skal være plass til alle typer mennesker i samfunnet, uansett hvem du elsker eller hvem du er. Pride handler om å bekjempe fordommer og diskriminering. Pride handler om å ta plass og synliggjøre at vi eksisterer. Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, og gjennom pride viser vi hele verden at vi er stolte av hvem vi er, uavhengig seksualitet, kjønn eller kjønnsuttrykk – om folk er lesbisk, homo, bi eller trans (lhbt), sier Egil J. Bye.
 
– For å få gjennomført Drammen Pride for aller første gang arbeider vi nå med å sette sammen en komité som skal planlegge festivalen. Vi trenger lokale krefter som kan bidra frivillig. Vi søker alt fra folk som kan lede Drammen Pride til å bli noe stort, til Drammensere og andre folk i Buskerud som kan bidra med å lage fest, show, debatt og parade – til å ordne små og store ting.
 
Invitasjonen går også ut til alle aktører, organisasjoner og andre som er interessert i å bidra til folkefesten som vi håper Drammen Pride blir.
 
Ønsker du å bidra til Drammen Pride? Møt opp onsdag 13. mars klokken 19:00 på  Comfort Hotel Union Brygge.
 
 
Dato for Drammen Pride i 2019 er ikke fastsatt.