Medlemmene i FRI i Oslo og Viken gir 10.000.- til skeive ukrainere. – Å støtte humanitært med penger til skeive i Ukraina er også å støtte oppunder de demokratiske kreftene i Ukraina, som nå står opp mot en invaderende makt, sier nyvalgt leder i FRI Oslo og Viken, Olav Persson Ranes.

Årsmøtet til FRI Oslo og Viken ble avholdt lørdag 26. februar. Og medlemmene valgte på møtet å gi 10.000.- til skeive i Ukraina.

Innsamling til EPOAs fond

Årsmøtet vedtok følgende tekst og uttalelse:

«FRI Oslo og Viken står sammen i solidaritet med det ukrainske folket og våre skeive venner i Ukraina. Årsmøtet vedtar å gi 10.000 kr til innsamlingsfondet til EPOA (European Pride Organizers Association) til støtte for skeive organisasjoner i Ukraina.»

– Våre venner i Ukraina trenger all hjelp de kan få. Derfor har medlemmene i FRI Oslo og Viken på årsmøtet nå valgt å gi 10.000 kroner som kan brukes til helt nødvendig livsopphold. FRI Oslo og Viken oppfordrer også andre organisasjoner og privatpersoner til å bidra med det man kan til humanitært arbeid, sier nyvalgt leder i FRI Oslo og Viken, Olav Persson Ranes og legger til:

– Å støtte humanitært med penger til fondet til EPOA er også å støtte oppunder de demokratiske kreftene i Ukraina, som akkurat nå står opp mot en invaderende makt. Den invaderende makta vet vi også at bringer med seg svært konservative holdninger til skeive, som undertrykker og innskrenker alle menneskerettigheter og det frie og demokratiske samfunnet, sier Persson Ranes.

 

Stå opp for vår skeive familie i Ukraina!

Det er altså EPOA – European Pride Organisers Association som har satt opp et solidaritetsfond for å gi støtte til aktivister i Kiyv Pride og KharkivPride.

Slik situasjonen er nå er det svært farlig for skeive i Ukraina, og fondet vil bidra til å bedre sikkerheten for disse. 100% av donasjonene går direkte prideorganisasjonene.

Les mer og doner her! 

 

Nytt styre valgt

Bilde: Det nye styret i FRI Oslo og Viken (som deltok fysisk på årsmøtet 26. februar) – fra venstre; Grace Tabea Tenga, Lars Kristian Selbekk, Jan Elisabeth Lindvik, Olav Persson Ranes, Rakel Malene Røsandnes og Thea Røkke Kjeldsen. Ikke til stede fysisk, men som deltok digitalt på årsmøtet og som også ble valgt inn i styret: Martin Skjold, Trym Fjeldheim Karlsen, Kristin Kvalvik og Christine J. Bjørnerud.

På årsmøtet denne lørdagen ble også nytt styre for FRI Oslo og Viken valgt.

Leder for FRI Oslo og Viken i kommende periode er altså Olav Persson Ranes. Persson Ranes er ny som leder, og han var organisatorisk nestleder i forrige periode.

Med seg i styret får Persson Ranes med seg Jan Elisabeth Lindvik som politisk nestleder. Lindvik tar gjenvalg i styret som politisk nestleder.

I tillegg er ny organisatorisk nestleder også valgt av årsmøtet: Lars Kristian Selbekk. Selbekk tok gjenvalg i styret, og er ny som organisatorisk nestleder.

I tillegg er styret etter årsmøtet som følger:
1. styremedlem: Martin Skjold (gjenvalg, opprykk fra varamedlem)
2. styremedlem: Rakel Malene Røsandnes (gjenvalg, opprykk fra varamedlem)
3. styremedlem: Thea Røkke Kjeldsen (ny)
4. styremedlem: Trym Fjeldheim Karlsen (ny)

1. varamedlem: Grace Tabea Tenga (gjenvalg)
2. varamedlem: Kristin Valvik (gjenvalg)
3. varamedlem: Christine J. Bjørnerud (ny)