Pride House-sjefen, Marita Matthews Holmeset-Varpes, anbefaler tirsdag 26. juni: Fotball. Og arrangementene transpersoner og diskrimminering i arbeidslivet, familieinnvandring for alle, sexarbeid og feminisme, når Ibsen blir homo – og lansering av skeive levekårsindikatorer, ved Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.

Besøk Pride House og Pride Art på Youngstorget! Det er gratis inngang, få faglig påfyll, delta på en debatt, opplev kultur og tidenes skeive kunstutstilling «Shameless».

Her er Pride House-sjefens anbefalinger tirsdag 26. juni:

?️‍?  14:00 – Pride House: Lansering av indikatorer (statistikk) på lhbti-feltet
Bufdir – Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet inviterer til lansering av tall- og statistikksider på lhbti-feltet. Dette er de første sidene i sitt slag, hvor eksisterende og ny tallbasert forskning om lhbti-personer presenteres samlet. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland, og består av en presentasjon av indikatorsettet, inkludert nye tall, og vi vil få kommentarer fra organisasjonene på feltet med flere

?️‍?  16:00 –  Diskriminering av transpersoner og sexarbeidere i arbeidslivet
Lilith jobbet som deltid pubvert på en pub på Sørlandet, og ble tvunget til å si opp da det kom ledelsen for øre at hun jobbet med sexarbeid på si. Lilith gikk til sak mot arbeidsstedet og vant i Kristiansand tingrett. Arbeidsstedet har anket saken videre til lagmannsretten. Med denne saken inviterer PION til debatt om arbeidslivets diskriminering av transperson og sexarbeider. Vi spør; hvor viktig er dommen for denne gruppen? Vi inviterer til paneldebatt som blir innledet med Liliths sak.

?️‍?  17:00 – Familieinnvandring for alle?
I utgangspunktet har alle flyktninger som kommer til Norge en rett til å bli gjenforent med familie i hjemlandet sitt. Reglene for gjenforening tilsier at man skal være gift eller samboer, ha felles barn og/ eller kunne bevise at man har bodd sammen. Ikke bare er dette svært heteronormative regler, men for mange seksuelle minoriteter og kjønnsminoiteter som har flyktet fra sine hjemland vil imidlertid det å inngå et samkjønnet ekteskap eller partnerskap reelt sett være en umulighet.

?️‍?  18:00 – Skeivt sexarbeid og feminisme – hvilke stemmer slipper til?
På årets kvinnedagsmarkering ble sexarbeid/prostitusjon et hett tema. Til grunn lå ulike forståelser hva sexsalg er, og ulike forståelser av hvordan utfordringene de av oss som selger sex opplever best kan løses. Det var ideologisk kamp om sannheten, men hva tenker personer som selger sex om tematikken? Vi inviterer til debatt og spør hvilke utfordringer skeive migrant sexarbeidere opplever? Hvilke utfordringer opplever menn og transpersoner som selger sex? Hva mener kvinnebevegelsen er utfordringene med sexsalg?

?️‍?  18:00 – Pride House: MELK presenterer – Når Ibsen blir homo – en paneldebatt om minoriteters plass innen norsk høykultur
Forfatterne Maia Siverts og Erik Eikehaug, og skuespillerne Jenny Mueni Ndunda og Christian M. B. Eidem fra Nordic Black Xpress, møter til debatt om representasjon. Hvem har tilgang på de store kulturscenene og institusjonene?

?️‍? 20:00 – Pride House: Gis homofili rødt kort?
Fremdeles er det ingen menn i toppfotballen som er kommet ut av skapet. Hva skyldes dette? Supporterkulturen? Mangel på forbilder? Med oss i panelet har vi: Freddy Dos Santos – Medieavdelingen, Vålerenga Fotball, Gjert Moldestad – styremedlem Bataljonen, Andreas Koschinski Kvisgaard – Skuespiller og skaper av stykket «Ingen er homo i 2. divisjon», Inge Andre Olsen – Sportslig Leder Stæbak Fotball og Erling Rostvåg – Talsmann Klanen. Ordstyrer: Eirik Aimar Engebretsen – Tiltaksleder Rosa Kompetanse Justis og fotballnerd

Programmet for Pride House og Pride Art på Youngstorget består av over 80 – ÅTTI – ulike arrangement gjennom prideuka, og det er gratis inngang på alle. 

Sjekk ut hele Oslo Pride-programmet her!