Det er første søndag under Oslo Pride. Kom innom Pride på Youngstorget og se tidenes skeive kunstutstilling «Shameless», samtidig som du får med deg en sofasamtale eller en debatt.

På søndagsprogrammet er kink, kunst, et bibliotek av familier og biskopen i Oslo. Vi markerer at det er 25 år siden partnerskapsloven ble innført, diskuterer chemsex, skeive i barnevernet og ser «120 slag i minuttet». Og det er bare et lite utdrag fra programmet. Gratis inngang er det og!

Her er Pride House-sjefens anbefalinger for dagen:

?️‍?  10:40 – Normkritikk på 1-2-3
Hva er egentlig normer? Hvilke normer er gode og hvilke begrenser oss? Kan vi tolerere oss til et bedre og mer inkluderende samfunn – eller må vi se litt nytt på ting? Skeiv Ungdom gir deg en 20 minutters innføring i normkritikk.

?️‍?  12:00 – BDSM 101:
Lurer du på hva det kan bety å være kinky? Her får du en liten introduksjon til gledene ved makt, kontroll, smerte og fetisjer. En pisk kan brukes til mer enn du tror, og et tau er ikke bare et tau.

?️‍? 12:00 – Pride House: Sofasamtale med biskopen i Oslo, Kari Veiteberg:
Biskopen i Oslo, Kari Veiteberg, er med i sofasamtale med Aasmund Robert Vik i beste kirketid. Ordstyrer for samtalen er Andreas Ihlang Berg.

?️‍? 14:00 – Unge skeive i barnevernet:
Skeiv Ungdom og Rosa kompetanse barnevern inviterer til panelsamtale om unge skeive i barnevernet. Forskning viser at skeive ungdommer er overrepresentert i barnevernet. Hva skal til for å gi likeverdige barneverntjenester til barn og unge som bryter med normer for kjønn og seksualitet?

?️‍? 15:00 – Familiebiblioteket. Kom og snakk med oss!
I familiebiblioteket møter du mennesker fra mange typer skeive familier. Sett deg ned med oss for en prat – still alle de spørsmålene du har på hjerte

?️‍? 17:00:  Partnerskapsloven 25 år:
Jubileumsarrangement 25 år etter loven ble vedtatt. I panelet har vi fått med oss Siri Kvalheim, tidligere leder av Oslo avdelingen DNF-48, prest Siri Sunde, Jarl Wåge, tidligere leder av Pluss, og AP politiker Trond Jensrud. Alle sammen stod midt i den omfattende debatten for 25 år siden. Samtalen modereres av Skeivt arkivs Bjørn Andre Widvey.

?️‍? 17:45: Skeive kunstnerskap:
En samtale om Skeiv dansekunst med Ulf Nilseng, Karstein Solli og Steffi Lund. Skeiv dansekunst er ikke et etablert begrep, men er konstruert fra vår side for å gjøre synlig et landskap som vi opplever at ennå ikke har blitt satt på kartet. Dette landskapet består av dansekunstnere fra ulike generasjoner som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet og beveger seg vekk fra et heteronormativt regime gjennom sitt kunstneriske virke.

?️‍? 18:00: Chemsex, forebygging og skadereduksjon blant msm-innvandrere:
HivNorge og Skeiv Verden snakker om hva chemsex er, og hvem msm-innvandrerene som driver med chemsex er. Vi vil også snakke om forebygging som testing, kondomer og vellykket hiv-behandling.

 

 21:00
FUSION REPRISE: 120 SLAG I MINUTTET

 

Flere programpunkter finner du på: https://www.oslopride.no/program/