Pride House og Pride Art på Youngstorget: Gratis inngang – faglig påfyll, debatt, kultur og tidenes skeive kunstutstilling «Shameless».


Her er Pride House-sjefens anbefalinger mandag 25. juni:

?️‍?  13:00 – Pride House: Skeive og eldreomsorgen – veier til normbevisst og inkluderende eldreomsorg
Hvordan kan vi legge til rette for en inkluderende og lhbt-sensitiv eldreomsorg der alle blir møtt med kunnskap, respekt og omsorg, uavhengig av kjønn, seksualitet, hudfarge og etnisk bakgrunn?

?️‍?  16:00 – Pride House: Hva er skeiv antirasisme?
Hvordan kan de skeive organisasjonene jobbe for å skape et bedre antirasistisk skeivt miljø? I denne debatten møtes ledere fra FRI Oslo og Akershus, Skeiv Verden, Salaam, Skeiv Ungdom og Tabanka til å debattere hva de gjør av konkrete tiltak, hvordan vi skal bli flinke til å lytte til hverandre, og hvordan vi kan jobbe sammen videre for å skape et bedre og mer inkluderende skeivt miljø.

?️‍?  17:00 – Pride House: Viva la Vulva – velkommen til vulvapreik:
Ser skeive på vulvaen sin på en annen på en annen enn heterofile? Fem vulvaeiere diskuterer gleder og sorger, smerte og nytelse, fordeler og ulemper ved det å ha en vulva. Bli med oss og skap gode vulvavibber!

?️‍?  19:00 – Pride House: Rett til rett kjønn, men ikke rett til rett helse. IDC 11 – hva nå?
Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserte nylig ICD 11 hvor den største nyheten er at det å være transperson ikke lenger er en psykisk lidelse. Hva betyr dette for det nåværende behandlingstilbudet for kjønnsinkongruente i Norge? Er det slutten på NBTS (nasjonalt behandlingssenter for transseksualisme) sitt behandlingsmonopol?


Programmet for Pride House og Pride Art på Youngstorget består av over 80 – ÅTTI – ulike arrangement gjennom prideuka, og det er gratis inngang på alle. 

Sjekk ut hele Oslo Pride-programmet her!